Ce salarii au medicii și asistentele din România. Peste 20.000 de locuri de muncă disponibile în sistemul de sănătate

Sistemul medical din România continuă să ofere unele dintre cele mai stabile și bine plătite oportunități profesionale, arată cele mai recente date publicate de Salario, comparatorul de salarii realizat de platforma de recrutare eJobs.
Mircea Filipescu
10 apr. 2025, 09:35
Ce salarii au medicii și asistentele din România. Peste 20.000 de locuri de muncă disponibile în sistemul de sănătate

Diferențele salariale sunt însă semnificative în funcție de specializare, nivelul de experiență, dar și de tipul instituției sanitare – publică sau privată – în care activează personalul medical.

Potrivit datelor centralizate, un medic are un salariu mediu net de aproximativ 8.400 de lei pe lună, în timp ce un rezident câștigă în jur de 6.000 de lei. Salariile scad considerabil în rândul personalului mediu și auxiliar: o asistentă medicală câștigă, în medie, 3.600 de lei, iar un infirmier – 3.000 de lei lunar. Reprezentanții eJobs subliniază că veniturile pot fi influențate semnificativ de vechime, specializări și sporurile pentru condiții de muncă dificile.

„Fiind un domeniu esențial, medicina oferă unele dintre cele mai stabile și bine plătite oportunități de carieră din România. Salariile variază în funcție de specializare, experiență și tipul instituției în care se lucrează. Medicii din mediul privat sau cei cu propriile clinici pot avea venituri considerabil mai mari”, explică Roxana Drăghici, șefa de vânzări a eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România.

Aceasta subliniază importanța întregului personal medical, nu doar a medicilor, în buna funcționare a sistemului sanitar.

Citește și: Card de sănătate 2025. Cât timp este valabil și cum poți verifica dacă ești asigurat

„Pe lângă medici, și asistenții medicali, infirmierele și personalul auxiliar joacă un rol crucial în sistemul sanitar. Salariile asistenților medicali ajung în medie de 3.600 de lei net pe lună, iar cu experiență și specializări suplimentare, acestea pot crește. Infirmierele și brancardierii au venituri mai apropiate de salariul minim pe economie, dar pot beneficia de sporuri pentru condiții speciale de muncă”, mai spune Drăghici.

Gărzile, orele suplimentare și sporurile pentru turele de noapte sau pentru condiții grele contribuie, de asemenea, la completarea salariilor în sistemul medical, mai ales în cazul celor care lucrează în spitalele de stat. Deși diferențele între salariile nete ale medicilor și cele ale infirmierilor sunt considerabile, toate aceste categorii profesionale pot beneficia de suplimente salariale care să le ridice venitul final.

eJobs precizează că Salario, comparatorul său de salarii, funcționează pe baza informațiilor furnizate direct de utilizatori, având deja peste 820.000 de profiluri înregistrate cu detalii despre venituri. În paralel, platforma listează în prezent peste 22.000 de locuri de muncă disponibile în România, multe dintre ele în domeniul medical.

Citește și: Ilie Bolojan, anunţ îngrijorător despre viitorul României. Preşedintele cere măsuri urgente

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Andra Voloș, prima reacție după ce Robert Lele a anunțat despărțirea, dar apoi a șters postarea. Mesajul emoționant al soției cântărețului / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, ultimul lot la autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Aici se găsește cel mai lung tunel din România. Timpul pe drum se va reduce considerabil, șoferii vor evita trei mari orașe
Capital.ro
Doliu imens. A murit actorul copilăriei noastre. Toți l-am iubit
Playtech.ro
Bani în plus de la stat pentru români. Se plătesc sute de lei lunar, ce documente trebuie depuse pentru a beneficia de VMI
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
NATO și UE cer europenilor să se pregătească pentru război. Țările care iau amenințarea unui conflict în serios
wowbiz.ro
Incredibil ce a spus Mihai Sturzu de la HI-Q despre Dana Nălbaru și viața pe care o duce fosta lui colegă acum: „Nici nu-ți dai seama că e trădare”
Spynews
Imagini emoționante cu Armin Nicoară și bebelușul său. Cum a fost surprins cu fiul său, Amir Efrem / VIDEO
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! Cod galben de vânt puternic. Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme rea în toată țara
Evz.ro
Dezlegare la pește. Șalăul pe pat de legume, preparatul perfect pentru masa de Florii
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
kanald.ro
Angela Similea a pierdut una dintre cele mai dragi persoane! Mesajul sfâșietor postat de artistă: „Mă rog ca sufletul ei să-și deschidă aripile”
Cancan.ro
Scărlătescu a băut până a ADORMIT în fund! Imagini ȘOC: a căzut și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă pentru toți cei care au gard la curte. Proprietarii trebuie să anunțe vecinii obligatoriu
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
stirilekanald.ro
Polițista de penitenciar, relații amoroase cu un deținut în celula acestuia. A fost trimisă după gratii pentru 15 luni - VIDEO
Vestea zilei în showbiz! Claudia Puican a născut. Armin Nicoară a anunțat numele băiețelului lor
MediaFlux
Sondaj Sociopol: Rezultate surprinzătoare în cursa pentru Cotroceni. Cine intră în turul doi
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii