Propagandiștii morții nu mai au nici o limită, remarcă Victor Ciutacu în direct la România TV. „După ce au exploatat politic și s-au hrănit din cadavrele morților de la Colectiv, din cadavrele morților din pandemie, din cadavrele morților în război, iar lista poate continua, acum caută cadavrele morților care n-au fost. Din România și, prin extensie, din Serbia. Le-a dat prilejul Victor Ponta. Care a simțit nevoia să aibă un puseu de sinceritate. Și a mărturisit, într-un podcast, că poporul sârb îi datorează, din 2014, neinundarea Belgradului. Pentru că, în calitate de șef al executivului la data respectivă, a simțit că nu e nevoie să moară oameni, chiar dacă aceștia nu erau cetățeni români, ci sârbi.
Conștient fiind că-mi voi atrage un val de ură stimulat politic, dar și obișnuit cu postura asta, vă spun că, strict tehnic și legal, nu mai vorbesc acum și despre componenta umană, fostul premier a procedat atunci exact cum trebuia.
A dat verde punerii în aplicare a convenției dintre România și Iugoslavia, semnată când s-au făcut Porțile de Fier, potrivit căruia, de la un anumit debit al Dunării în sus, intră în funcțiune ecluzele. A evitat o uriașă tragedie umană. Har Domnului că a făcut-o! S-au inundat atunci și gospodării, câmpuri, pajiști din România? Categoric, da! Iar proprietarii, în frunte cu nemulțumitul de astăzi Mircea Dinescu, poetul-moșier care anul trecut frigea pui la tablă cu ostașul în slujba țării și-l declara scriitor de talent, au primit despăgubiri de la Guvernul României”, mai spune Victor Ciutacu.
„Victor Ponta nu a comunicat populației decizia și nu a justificat oportunitatea ei? Da, el însuși a recunoscut-o. De ce n-a făcut-o? Habar n-am! Eu mă ocupam cu presa și atunci. Dar știți cine era responsabil de comunicarea premierului Ponta și a întregului Executiv în 2014? Anca Alexandrescu, ea însăși, cu 10 ani înainte să se descopere la bătrânețe suveranistă. Atunci, Văduva Neagră a tăcut adânc și complice. Azi publică, mimând indignarea, bilanțul pagubelor produse de uriașele inundații de atunci. Întrebați-o pe ea cine și de ce a decis că românii nu trebuie să știe. Și, ca să nu faceți două drumuri, dacă se trăiește bine din cenzură”, potrivit lui Victor Ciutacu.
„Am treizeci de ani de când trăiesc și îmi câștig existența în mediul ăsta mediatic-politic. Nu mă mai miră aproape nimic. Dar încă mai am în mine ceva rezerve de uimire. Spre exemplu, nu pot pricepe în ruptul capului cum poți să trăiești ciugulind cu poftă din cadavre. Nu-ți vine să vomiți sau te obișnuiești în timp cu gustul? Și cât de lipsit de umanitate și de ticălos poți să fii încât să acuzi un om că, salvând viețile altor oameni, chiar dacă sunt de altă naționalitate, și-ar fi trădat țara…”, conchide Victor Ciutacu.