Marile bănci din România au oferte de nerefuzat la depozitele bancare! Măsura vine după ce românii au ales să investească în titluri de stat

Dobânzile la titlurile de stat încep de la 6% și pot ajunge până la până la 7,95%, semnificativ mai mare decât dobânzile oferite de orice bancă din România. În aceste condiții, este de la sine înțeles de ce tot mai mulți români preferă să investească în titluri de stat decât să-și țină banii în bănci.
Irina Dumitrescu
14 apr. 2025, 11:07
Marile bănci din România au oferte de nerefuzat la depozitele bancare! Măsura vine după ce românii au ales să investească în titluri de stat

În fața unei astfel de concurențe, băncile nu au avut de ales decât să ia măsuri care să le aducă clienții înapoi. Astfel, marile bănci din România, precum Banca Transilvania, CEC Bank, Raiffeisen, BCR sau ING, au venit cu oferte foarte atractive la depozitele bancare.

Concret, acestea oferă dobânzi de peste 5%, chiar 6% pe an la depozitele bancare pe patru și cinci luni.

Marile bănci din România au oferte de nerefuzat la depozitele bancare

De pildă, Raiffeisen Bank anunța că, până pe 28 aprilie 2025, persoanele care își deschid un depozit la termen pe patru luni 100% online, direct din aplicația Smart Mobile, vor beneficia de o dobândă de 6% la depozitele în lei și de 2% la cele în euro, notează Economica.net.

La rândul său, BCR-ul a anunțată că, până pe 20 iunie 2025, pentru depozitele la termen constituite direct prin George, cu sume noi, dobânda este de 6% pe an în lei. Pentru ca un client să beneficieze de promoție, acesta trebuie să fie înrolat în Programul de beneficii în nivelul Max sau Max Invest.

Citeste si Regula de 10 secunde va fi implementată în toate băncile din România, la ordinul UE. Ce trebuie să știe toți românii

ING oferă o dobândă de 4,9% pe o perioadă de patru luni, la depozitele în lei, dacă este deschis Depozit Bonus cu sumele noi economisite, până la 5 milioane de lei. Depozitul Bonus se deschide din contul ING Economii. Cei care nu au ING Card Complet cu venituri recurente, pentru banii noi din ING Depozit Bonus primesc o dobândă de 4,4% pe an.

Ce bancă oferă cea mai mare dobândă la depozitele bancare

Cea mai mare dobândă la depozite o are TBI Bank – 6,60% pe an la depozitul pe cinci luni. Pentru celelalte termene de la 12 luni la o lună, dobânzile sunt cuprinse între 6,25% și 6,40%.

CEC Bank oferă o dobândă de 5,25% pe an pentru depozitele în lei pe un an.

Banca Transilvania le dă posibilitatea clienților săi să își constituie depozite bancare cu dobânzi variabile: 4,20% pe o lună, 4,70 pe trei luni, 4,95 la șase luni, 5,20% pe an.

Citeste si Avertisment dur de la Daniel Dăianu: ”Dacă nu diminuăm considerabil deficitul, s-ar putea pierde încrederea în leu, am putea asista la ieşiri de capitaluri din ţară”

Ce dobânzi sunt la titlurile de stat

Începând cu data de 7 aprilie și până pe 7 mai, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur prin platforma Ghișeul.ro. Acestea pot fi pe 1 an, 3 ani și 5 ani. Dobânzi anuale sunt de 6,60%, 7,30% și, respectiv, 7,60%.

Între 7 aprilie și 8 mai 2025 se pot cumpăra online, numai de către persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin unitățile Trezoreriei Statului; între 7 aprilie și 9 mai 2025 se pot cumpăra de la trezorerie și de la poștă.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Informație pentru cei care stau la casă. Se aplică neapărat în fiecare curte
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Vești proaste de la ANM. Se strică vremea
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație