Salariul este atât de mare pentru că destinația este îndepărtată, respectiv la 17 ore de mers cu mașina de Brisbane, capitala statului Queensland, Australia, unde, de altfel, salariile sunt aproximativ de două ori mai mici decât cel oferit la Julia Creek.
Postul de medic în Julia Creek este considerat de mare importanță, deoarece cel mai apropiat spital se află în Townsville, la aproximativ 4 ore de mers cu mașina. În Julia Creek a lucrat în ultimii doi ani medicul Adam Louws, care a declarat pentru Independent că va renunța la acest post pentru a se întoarce la Brisbane. „Aici ritmul de viață este mai liniștit și poți să-ți îmbunătățești abilitățile din punct de vedere medical”, a spus el, subliniind avantajele care fac poziția atractivă, pe lângă salariu.
Oferta de la Julia Creek este chiar mai generoasă decât acum doi ani. Această sumă nu se compară cu salariile din Europa. Italia, de exemplu, se află pe ultimele locuri între țările OCDE, scriu jurnaliștii de la Corriere della Sera.
În medie, în Europa, medicii câștigă între 60.000 și 70.000 de euro pe an, cu excepții precum Luxemburg, unde un medic câștigă un venit anual brut de 205.000 de euro.
În Germania, salariul poate ajunge la 140.000 de euro, iar în Marea Britanie până la 150.000 de euro. În Canada, un medic poate câștiga în medie până la 200.000 de dolari americani, iar în Emiratele Arabe Unite, un medic specialist câștigă în medie până la 300.000 de dolari.
Deși anunțul de la Julia Creek poate fi deja ocupat, problema lipsei medicilor rămâne în Australia, „Down Under”, cum este denumită colocvial această țară îndepărtată, având în vedere că, în 2024, guvernul a raportat o lipsă de 2.500 de medici.
Având în vedere că în 2024 lipseau 2.500 de medici față de necesarul estimat, potrivit unui raport al guvernului, cine știe — poate că medicii care pleacă din România vor lua în calcul un spital aflat la celălalt capăt al lumii.