În tot acest timp, o mână de voluntari au încercat din răsputeri să oprească masacrarea parcului din Sectorul 3. Demersurile lor nu i-au impresionat, însă, pe cei aflați în fruntea administrației Capitalei, dimpotrivă. Au încercat să scape de bețele puse în roate de oengiștii Centrului pentru Proiecte Comunitare.
Deunăzi, însuși viceprimarul Lucian Judele a descins în IOR, nu pentru a vedea imaginea dezolantă rămasă de pe urma distrugerii parcului din ultimii ani, ci pentru a-i soma pe voluntari să-și strângă corturile și să plece acasă. Asta în timp ce primarul Nicușor Dan, destul de puțin preocupat de soarta Bucureștiului în această perioadă, bate țara în lung și-n lat pentru a-și face campanie electorală.
Corturile oengiștilor sunt instalate în fața parcului cu scopul de a strânge semnături de la locuitorii Sectorului 3, care se opun înlocuirii zonei verzi cu blocuri.
În urma acțiunii intempestive a viceprimarului, voluntarii fac apel la cel care și-ar dori să ajungă la Cotroceni să se dezică de Lucian Judele. Ar fi cea mai bună dovadă a unui candidat la prezidențiale că pune interesul românilor mai presus de interesele rechinilor imobiliari.
„Am început să deranjăm mafia imobiliară care visează să transforme parcul IOR într-un cartier de betoane!
City-managerul Capitalei, fost viceprimar al Sectorului 3, a venit azi la corturile noastre, nu ca să semneze, nu ca să-i sprijine pe cetățeni, ci ca să le închidă!
Asta e „implicarea” lor: ZERO pentru oameni, 100% pentru interese!
Așa arată câinele de pază al rechinilor imobiliari, nu al cetățenilor.
E simplu să urli la studenți care fac ce tu n-ai fost în stare în patru ani, dar e al naibii de greu să te uiți în ochii celor care luptă să-și salveze parcul!
Domnule @NicusorDan, sunteți de acord cu aceste manevre?
Dacă nu, ieșiți public și deziceți-vă de @JudeleOficial!
Cu corturi sau fără corturi, cu piedici sau fără, mergem până la capăt!
IOR nu moare. IOR se apără!„, este strigătul de ajutor al voluntarilor care promit că vor merge până la capăt cu salvarea parcului IOR.
Reamintim că pe o suprafață de aproximativ 12 ha de parc, copacii au fost distruși în mod sistematic: au fost incendiați, găuriți cu bormașina, smulși din rădăcini ori otrăviți cu substanțe toxice turnate la rădăcini. În 2005, Primăria Capitalei, condusă la acea vreme de Adriean Videanu, a retrocedat cele 12 ha de pădure urbană din Parcul IOR Mariei Cocoru, o bucurerșteancă în vârstă de 90 de ani. Asta în pofida faptului că legea retrocedărilor spune că terenurile intravilane care au construcții pe ele și sunt de utilitate publică nu pot fi restituite „în natură”.