Prin implementarea programului „Dezvoltarea sistemului național de management privind consilierea în carieră”, Ministerul Muncii urmărește:
Cine va beneficia de sprijinul acordat de Ministerul Muncii. Ce instituții sunt implicate în proiect
Grupul țintă al proiectul este constituit din :
a) Consilierii de orientare în carieră din cadrul serviciilor publice de ocupare;
b) Consilieri de orientare în carieră angajați în cadrul furnizorilor privați de servicii de consiliere, acreditați conform legii;
c) Persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și persoane interesate de consiliere în carieră;
Perioada de implementare a proiectului: martie 2025-decembrie 2029
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 35.071.223,88 lei, din care 29.957.455,12 lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene (UE).
„Suferința este adesea invizibilă, dar dumneavoastră alegeți să o vedeți, să o înțelegeți și, mai presus de toate, să acționați pentru a aduce alinare. Datorită dumneavoastră, fiecare persoană vulnerabilă din România are cu adevărat o șansă la o viață mai bună. Îmi doresc ca prin ceea ce faceți, pe lângă alinare pentru cei vulnerabili, să aduceți și inspirație și cât mai mulți dintre tineri să aleagă domeniul asistenței sociale. Venim în sprijin printr-un proiect menit să consolideze capacitatea administrativă a asistenței sociale în România.
Citește și: Salariu de 6.749 de lei „în mână” numai în Bucureşti, anunţă INS
Dezvoltăm serviciile integrate de asistență socială în 2.000 de comunități rurale, iar acest proiect, de peste 816 milioane de euro, va sprijini asistenții sociali și va contribui la creșterea calității serviciilor oferite celor vulnerabili. Vom avea, datorită acestui proiect, mai mulți profesioniști în asistență socială, inclusiv prin finanțarea studiilor superioare pentru noi specialiști”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu despre ajutorul oferit cetățenilor.