Felul în care arăta Iisus Hristos este necunoscut din elementele existente în Evanghelii și sunt consemnate foarte puține detalii despre înfățișarea acestuia. Totuși, unii oameni au apelat la inteligența artificială pentru a reuși să aibă măcar o idee despre acest lucru.
Imaginile, în loc de a oferi o idee mai clară asupra înfățișării lui Iisus Hristos, au stârnit controverse și chiar discuții aprinse în jurul caracteristicelor fizice ale înfățișării sale.
Giulgiul din Torino este o pânză veche despre care mulți creștini consideră că a fost folosită pentru a înfățișa corpul mutilat al lui Iisus Hristos, după ce acesta a murit pe cruce. Tradiția creștină spune că aceasta este pânza cu care a fost acoperit Iisus după crucificare și prezintă imaginea unui bărbat cu barbă.
Credincioșii consideră că trupul lui Hristos s-a imprimat miraculos pe țesătură, însă există o mulțime de sceptici care i-au pus la îndoială legitimitatea.
O analiză din anii 1980 a stabilit că giulgiul ar fi fost creat în perioada medievală, însă o nouă tehnică, care implică raze X pentru a data materialul, a concluzionat că ar fi fost fabricat în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, cam în perioada în care Iisus Hristos a trăit și a fost răstignit.
Fotografiile giulgiului au fost introduse într-un generator de imagini cu inteligență artificială, Midjourney, care a produs apoi o imagine și un videoclip realist cu Mântuitorul zâmbind, clipind și rugându-se.
Clipul a fost postat pe X, unde utilizatorii l-au numit „adevărata față a lui Iisus”. Cu toate acestea, alții au subliniat că tehnologia l-a făcut pe Iisus să pară alb, pe când el, fiind originar din Orientul Mijlociu, ar fi trebuit să aibă un ten mai închis.
Sursă foto : X