Andreea Esca împlinește în decembrie 2025 trei decenii de carieră la pupitrul Știrilor Pro TV. Meseria sa a făcut-o să fie constant la curent cu știrile pozitive și negative, astfel că are acces permanent la informațiile din diverse domenii.
Într-un interviu pentru Unica.ro, la lansarea unui nou număr al revistei sale, A List Magazine, Andreea Esca a vorbit despre cum reușește să facă față informațiilor mai puțin optimiste pe care le transmite zilnic telespectatorilor.
„Nu știu dacă profesia m-a ajutat să fiu altfel în viața reală sau felul în care sunt eu m-a ajutat să rezist în această profesie. Dar, cu siguranță, ne-am potrivit. Este foarte greu, de foarte multe ori, dar cred că nu este mai greu decât îi este unui alt om, într-o altă profesie, doar că ceea ce fac eu este la vedere.
Asta este singura diferență. Nu putem spune că fac niște lucruri deosebite față de altcineva. Și desigur, mi-aș dori din toată inima să fie cât mai multe știri bune”, a spus Andreea Esca, pentru sursa citată.
Cu privire la perioada de incertitudine legată de alegerile prezidențiale din 2024, ce au fost anulate și reprogramate pentru luna mai a anului 2025, Andreea Esca a mărturisit că a resimțit această presiune, la fel ca orice alt cetățean al României.
„Am simțit presiunea, simt presiunea și simt toate lucrurile pe care le simte orice cetățean al acestei țări. Nu sunt cu nimic altfel decât alți oameni și probabil că, în momentul în care îți pasă de țara ta, îți pasă de ce se întâmplă în jur, nu ai cum să rămâi indiferent”, transmite prezentatoarea.
Citește și : Sondaj SOCIOPOL: Finală între George Simion (35%) şi Victor Ponta (22%). Ce procente au Crin Antonescu şi Nicuşor Dan
În cele din urmă, vedeta a continuat să spună că, indiferent de presiune trebuie să rămânem optimiști și să facem bine acolo unde putem, pentru că nu toți putem face bine la nivel planetar.
„Dar cred că trebuie să fii întotdeauna optimist și să faci bine unde poți și cum poți. Adică uite, și faptul că noi astăzi ne-am întâlnit aici și facem un lucru care să aducă puțină bucurie sau puțină satisfacție sau un bine unui număr de oameni, deja cred că este ceva bun. Nu putem toți să facem lucruri mărețe la nivel planetar, dar dacă fiecare dintre noi și-ar propune să facă ceva bun în scara lui de bloc, în orașul lui, în cercul lui de prieteni, în satul bunicilor, cred că lucrurile s-ar schimba în bine”, a mai spus Andreea Esca.