George Simion a reacţionat după ce judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au acceptat contestația privind suspendarea deciziei Curții Constituționale privind anularea alegerilor prezidențiale de la finalul anului 2024. În acest moment, decizia CCR este suspendată, dar decizia adoptată la Curtea de Apel Ploiești poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Judecătorii au suspendat decizia CCR de anulare a alegerilor: Decizia înseamnă ‘Turul II înapoi’ Într-o primă reacție la această decizie, liderul AUR, George Simion, susține că asta înseamnaă ”TURUL2ÎNAPOI”.
”Eu susțin revenirea la democrație, la ordinea constituțională și domnia legii: acestea toate înseamnă TURUL2ÎNAPOI!”, a spus George Simion.
De asemenea, liderul AUR arată că Biroul Electoral Central a decis să-și continue activitatea, doar AUR și POT s-au opus acestei decizii.
BEC a votat că își continuă activitatea, doar AUR și POT au votat contra! Noi vrem revenirea la democrație și la turul2!”, a mai spus George Simion.
Anca Alexandrescu a reacționat critic la decizia Curții de Apel Ploiești privind suspendarea efectelor Hotărârii 32/2024 a CCR, acuzând graba autorităților în organizarea alegerilor.
Turul II înapoi? Curtea de Apel Ploieşti suspendă decizia CCR de ANULARE a alegerilor
Jurnalista Anca Alexandrescu a transmis, într-o postare pe rețelele sociale, că autoritățile „s-au grăbit”, în contextul suspendării efectelor Hotărârii 32/2024 a Curții Constituționale, decizie luată de Curtea de Apel Ploiești. Alexandrescu a comentat ironic „V-am zis să nu vă grăbiți!”, făcând referire la reluarea procesului electoral decisă de CCR. Postarea distribuită de avocatul Adrian Toni Neacșu sublinia că, deși anularea hotărârii nu era definitivă, suspendarea efectelor era executorie, blocând organizarea actualelor alegeri și punând în discuție legalitatea continuării acestora.
Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, cererea unei persoane privind anularea Hotărârârii Curţii Constituţionale din 6 decembrie 2024, prin care era anulat întregul proces electoral de la începutul lunii decembrie a anului trecut. Decizia instanţei nu este definitivă, având drept de recurs în 5 zile, însă suspendă executarea hotărârii magistraţilor constituţionali până la soluţionarea definitivă a cauzei.
„Admite capătul de cerere privind suspendarea executării actului administrativ contestat. Suspendă executarea Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Admite acţiunea în anulare. Anulează Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 32 din 6 decembrie 2024. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamantă în cuantum de 70 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru”, este decizia de joi a Curţii de Apel ploieşti, în care pârâta este Curtea Constituţională a României.
Decizia, care nu este definitivă, are drept de recurs în 5 zile de la pronunţare, cerere care se depune la Curtea de Apel Ploieşti.
Reclamant este Popescu Gheorghiţa, pârât fiind CCR. Acţiunea a fost înregistrată în 10 aprilie. Hotărârea CCR din 6 decembrie 2024, prevede anularea întregului proces electoral cu privire la alegerea Preşedintelui României, desfăşurat în baza Hotărârii Guvernului nr. 756/2024 privind stabilirea datei alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 şi a Hotărârii Guvernului nr. 1.061/2024 privind aprobarea Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea Preşedintelui României în anul 2024.
Potrivit aceleiaşi decizii a CCR, procesul electoral pentru alegerea Preşedintelui României va fi reluat în integralitate, Guvernul urmând să stabilească o nouă dată pentru alegerea Preşedintelui României, precum şi un nou program calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare.