ANAF a confiscat, în urmă cu două luni, mai multe rochii de mireasă, care se pun în vânzare. Prețurile sunt în mare între 1.000 și 4.000 de lei, potrivit Profit.ro.
Bunurile pot fi vizionate în perioada 25-29 aprilie, la locul de depozitare din Oradea, iar vânzarea efectivă începe cu data de 30 aprilie. Amatorii de chilipiruri ar putea aștepta eventuale reduceri de peț din partea ANAF pentru articolele care nu se vând. Antifrauda a anunțat în februarie că a confiscat bunuri din categoria îmbrăcăminte/textile în valoare totală de peste 1,235 milioane lei.
În total, au fost confiscate 423 piese de îmbrăcăminte, rochii de mireasă și rochii de gală, din două magazine din Oradea, pentru care administratorii societăților nu au putut prezenta documente de proveniență, acestea nefiind înregistrate în evidențele contabile.
ANAF îi obligă pe proprietarii din România care închiriază locuințe sau alte bunuri să respecte reguli stricte privind declararea contractelor și plata impozitelor, fie că închiriază către persoane fizice sau firme.
Contribuabilii care obțin venituri din închirierea bunurilor personale vor trebui să respecte reguli stricte privind declararea contractelor, cât și plata impozitelor aferente.
Chiar dacă este vorba despre persoane fizice sau juridice, legislația prevede obligații clare pentru înregistrarea și impozitarea veniturilor care sunt obținute din chirii.
Conform legislației în vigoare, contractele de închiriere încheiate între părți, precum și orice modificare a acestora, va trebui declarată la organul fiscal competent. Termenul de declarare este de maximum 30 de zile de la semnarea contractului sau de la data intervenției modificării. (Citește AICI mai multe detalii)