Cercetătorii au identificat un fragment al unui dinte de T-rex între două vertebre ale cozii unui dinozaur cu cioc de raţă descoperit într-un sit din nord-vestul Dakotei de Sud. Dintele este parţial acoperit de ţesut osos regenerat, ceea ce indică faptul că micuţul dinozaur cu cioc de raţă a supravieţuit atacului unui T-rex şi a trăit cel puţin câţiva ani după acest atac, scrie Agerpres.
Iar cum acest dinozaur era viu când a fost atacat, această descoperire demonstrează faptul că T-rex vâna alte animale şi nu era un simplu necrofag în căutarea următorului leş, conform concluziei publicate în ultimul număr al revistei Proceedings of the National Academy of Sciences.
Această fosilă veche de aproximativ 67 de milioane de ani demonstrează că T-rex vâna pentru a se hrăni, subliniază şi David Burnham de la Universitatea din Kansas, participant la acest studiu.
Paleontologii susţin că T-rex, supranumit şi „spaima dinozaurilor”, vâna pentru a se hrăni, dar nu refuza nici leşurile ocazionale pe care le întâlnea în drumul său, la fel ca majoritatea animalelor mari de pradă din prezent.