Dupa implinirea varstei de 30 de ani, organismul incepe sa resimta excesele din perioada anilor 20, noptile pierdute, dar si inaintarea in varsta. Daca la varsta de 24 de ani puteai sa petreci o noapte intreaga, sa dormi doar trei orei si apoi sa-ti fac treaba cum trebuie la serviciu sau la facultate, dupa varsta de 30 de ani o noapte pierduta se resimte negativ o saptamana intreaga. Asta e! Dupa un anumit timp, incepe declinul. Cum nu-l putem opri, putem macar incerca sa-l incetinim. Din acest motiv trebuie sa respectam unele reguli de aur pentru a ne mentine in forma si dupa 30 de ani.
1. Atentie la greutate!
Daca la 25 de ani poti slabi cinci kilograme in mai putin de o luna, dupa 30 de ani slabitul devine mai dificil. Odata ce treci pragul celor trei decenii de viata, metabolismul incetineste. La unele persoane metabolismul si balanta hormonala sufera modificari inca de la 25-27 de ani, iar dupa 30 de ani sunt putini cei norocosi care pot „manca a paguba”, adica oricat doresc fara sa se ingrase.
Asadar, slabitul este mai dificil dupa varsta de 30 de ani, dar nu imposibil. Daca te apropii cu pasi repezi de acest prag in varsta, ar fi bine sa ajungi la el avand o greutate corporala normala pentru inaltimea ta, pentru ca mai apoi vei da jos mult mai greu kilogramele in plus.
Oricum, chiar si persoanele slabe risca sa se ingrase dupa 30 de ani tocmai din cauza incetinirii metabolismului. Daca o femeie putea manca, zilnic, preparate care ii aduceau 2.500 de calorii in organism la varsta de 25 de ani, dupa 30 se poate afla in situatia in care se ingrasa si nu-si da seama de ce pentru ca ea este constienta ca nu mananca mai mult decat inainte. Insa metabolismul incetinit face ca arderile sa fie la randul lor mai lent. Caloriile nefiind consumate, ele vor creste tesutul adipos.
Din acest motiv, toti cei trecuti de 30 de ani, femei si barbati deopotriva, trebuie sa-si reduca aportul caloric zilnic. Acest lucru nu inseamna infometare, ci eliminarea anumitor produse precum sunt cele de patiserie, painea alba, cartofii prajiti si sucurile, imbunatatindu-si alimentatie cu produse cat mai naturale si proaspete, precum legume, fructe si peste.
2. Trupul are nevoie de mai multa ingrijire
Daca la 22 de ani un barbat se spala pe cap cu orice prindea in baie, de la samponul iubitei la gel de dus, dupa 30 de ani podoaba capilara masculina trebuie monitorizata atent, cel putin de barbatii care nu vor sa cheleasca. Dupa 30 de ani, parul barbatilor incepe sa cada, mai ales daca este genetic predispus la asa ceva. Pentru a afla acest lucru este suficient ca barbatul se uite atent la barbatii mai in varsta din familia lui, rude de sange, si sa ii intrebe cand au inceput ei sa cheleasca. Pentru a contracara procesul de cadere a parului, conteaza in primul rand alimentatia sanatoasa, care ajuta atat podoaba capilara, cat si greutatea corporala, dar si produsele de ingrijire a parului care ar trebui sa fie special destinate barbatilor cu probleme capilare.
Dar nici femeile nu sunt ferite de caderea parului sau de deteriorarea lui. Este firesc ca zilnic sa se piarda aproximativ 100 de fire de par, dar daca la fiecare periere si chiar si ziua cand ea isi baga mainile prin par ramane cu smocuri intregi intre degete, femeia trebuie sa ia atitudine, atat prin alimentatie, cat si prin folosirea unui sampon, unui balsam si unei masti speciale pentru tipul ei de par si pentru problemele pe care le are. Mai mult, ar trebui sa renunte la vopsitul acasa, daca are acest obicei, caci lipsa unei maini profesioniste face ca parul sa fie puternic agresat in acest proces. O discutie cu hairstylistul este binevenita si chiar obligatorie in un ele cazuri.
Continuarea pe Lyla.ro.