Toma Coconea a luat startul în Piaţa Mozart din Salzburg şi pe parcursul competiţiei a trebuit să treacă prin 10 puncte de control obligatorii – Gaisberg (Austria, 1288 m), Dachstein (Austria, 2995 m), Wildkogel (Austria, 2224 m), Zugspitze (Germania, 2962 m), Ortler, Sulden (Italia, 1906 m), Interlaken (Elveţia, 568 m), Matterhorn (Elveţia, 4478 m), Mont Blanc (Franţa, 4810 m), Saint Hilaire (Franţa, 995 m) şi Monaco, locul în care competiţia a luat sfârşit, potrivit Mediafax.
Citeşte şi Românul Toma Coconea participă la cea mai grea competiţie de aventură din lume
„Au fost aproape două săptămâni în care abilităţile noastre de atleţi au fost puse din greu la încercare. Fiecare dintre noi am fost puşi în situaţii dificile, în care deciziile de moment şi-au spus cuvantul, însă şi vremea a contat foarte mult. Pentru mine, decizia de la Matterhorn a fost crucială. Acolo s-a decis dacă mai termin pe podium sau nu. Din păcate, vremea nu a ţinut cu mine şi am fost nevoit să mă pliez pe condiţiile meteo din ziua în care am ajuns pe vârf. Dacă vremea îmi permitea şi puteam zbura, totul ar fi fost altfel. Să vă daţi seama, în această zonă, vreme favorabilă de zbor este aproximativ 5 zile pe an. Eu am nimerit în afara acestor zile. În plus, în Valea lui Sion, pe unde am trecut, era o zonă unde zborul era interzis şi am fost foarte aproape să intru în acel spaţiu aerian cu restricţii. Din fericire am trecut la câţiva metri şi nu am mai fost şi penalizat, penalizare care m-ar fi costat cu siguranţă încheierea în timp a competiţiei„, a spus Toma, imediat după ce a incheiat competiţia.
Toma Coconea a parcurs în total 2.458 km, din care 1.678 km a zburat cu parapanta, 780 km i-a alergat sau a mers pe jos. El a schimbat opt perechi de pantofi de sport, a consumat 65 de litri de apă şi a dormit câte patru ore pe noapte.
Citeşte şi Un parapantist a rămas agăţat în pom, la Poiana Braşov
Pe parcursul întregului itinerariu, Toma a fost însoţit de coechipierii săi, Daniel Pisica (suporterul principal) şi Adrian Miclea (suporterul secundar). Competiţia a fost câştigată pentru a treia oară consecutiv de Christian Maurer, urmat de cei doi reprezentanţi ai Franţei, Clement Latour şi Antoine Girard.