A cedat nervos: Declaraţia STUPEFIANTĂ a unui primar din Franţa la adresa romilor

Primarul din Cholet, o comună din vestul Franţei în care, duminică, un grup de nomazi s-au instalat pe un teren privat, a făcut o declaraţie surprinzătoare în timp ce a vizitat respectiva tabără, unde a fost primit cu saluturi naziste, a relatat luni publicaţia Le Courrier de l'Ouest.
Romania TV
22 iul. 2013, 18:46
A cedat nervos: Declaraţia STUPEFIANTĂ a unui primar din Franţa la adresa romilor

Copleşit de saluturi naziste şi de acuzaţiile de rasism, Gilles Bourdouleix, a mormăit la rândul său provocator: „Din câte se pare, Hitler nu a ucis destui din ei”, a scris cotidianul. Înregistrarea acestor afirmaţii a fost postată luni online de către Le Courrier de l’Ouest.

Jean-Louis Borloo, preşedinte al UDI, partidul de centru dreapta din care face parte Bourdouleix, a condamnat aceste afirmaţii şi a convocat conducerea partidului pentru a stabili ce trebuie făcut în acest caz.

Contactat luni de AFP, înaintea de postarea afirmaţiilor sale, Gilles Bourdouleix, care este şi deputat, a negat că a făcut astfel de comentarii, precizând că le-a răspuns nomazilor „că dacă aş fi fost cu adevărat Hitler, atunci ar fi fost morţi” după ce nomazii l-au întâmpinat cu salutul nazist. Oficialul a precizat într-un comunicat că a depus plângere împotriva Le Courrier de l’Ouest „pentru defăimare, atingere adusă onoarei şi imaginii.

Circa 150 de caravane s-au instalat duminică pe un teren agricol, proprietate a localităţii Cholet, a explicat alesul, care a cerut „evacuarea imediată” a taberei de către forţele de ordine.

Teritoriul din regiune rezervat nomazilor este în prezent închis din cauza unor lucrări, potrivit autorităţilor, care se aflau luni în căutarea unei soluţii.

Gilles Bourdouleix, 53 de ani, şi-a înmulţit în ultimii ani acţiunile împotriva nomazilor. Liga Drepturilor Omului a depus plângere împotriva sa pentru „instigare la ură sau la violenţă şi la discriminare rasială” prin afirmaţii pe care le-ar fi făcut acesta: „Fură electricitate, aceşti oameni sunt derbedei, asasini şi hoţi” , a scris Ouest-France., informează Agerpres.

Legea ce obligă comunele de peste 5.000 de locuitori să amenajeze terenuri pentru cei circa 400.000 de „nomazi” (comercianţi, muncitori sezonieri), care sunt în proporţie de 95% francezi, este prost aplicată în Franţa. Cu câteva luni înainte de alegerile locale din martie 2014, unde se aşteaptă un avânt al extremei drepte, această chestiune este una sensibilă în mai multe comune.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!