A patra victorie a verii pentru Steaua, 2-1 la Vardar. Roş-albaştrii continuă aventura europeană

Steaua a câştigat cu 2-1 returul cu Vardar Skopje, jucat în Macedonia, prin golurile marcate de Piovaccari şi Bourceanu. Următoarea adversară a roş-albaştrilor, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, va fi Dinamo Tbilisi, cu care se va întâlni pe 30 iulie şi 6 august.
Daniel Spătaru
23 iul. 2013, 06:03
A patra victorie a verii pentru Steaua, 2-1 la Vardar. Roş-albaştrii continuă aventura europeană

Patru meciuri oficiale a jucat Steaua în acest sezon şi le-a câştigat pe toate, două dintre ele cu campioana Macedoniei, Vardar Skopje. Deşi securizaseră calificarea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după victoria cu 3-0 obţinută săptămâna trecută, pe Arena Naţională, roş-albaştrii au arătat şi marţi seara poftă de joc, au fost foarte ofensivi şi au arătat că au potenţial pentru un parcurs lung în actualul sezon al cupelor europene.

Steaua a câştigat cu 2-1 la Skopje şi a deschis scorul la jumătatea primei reprize, prin Piovaccari, jucător aflat la primul său meci ca titular în tricoul roş-albastru. Campioana României ar fi putut majora diferenţa în minutul 36, dar Nicuşor Stanciu a avut ghinionul ca mingea săltată de el peste portarul Pavlovic să întâlnească bara, pentru ca apoi un fundaş al lui Vardar să respingă de pe linia porţii balonul ce se îndrepta spre gol. Ocaziile s-au răzbunat însă la poarta noastră, iar Tătăruşanu a fost învins la ultima fază a primei reprize, de lovitura de cap a lui Kostovski.

În repriza secundă tot Steaua a fost echipa mai bună, iar eforturile elevilor lui Reghecampf au fost răsplătite de golul lui Bourceanu, marcat în minutul 72.

Steaua a câştigat astfel cu 2-1, după ce a învins cu 3-0 pe Petrolul în Supercupă, tot cu 3-0 pe Vardar Skopje, în manşa tur din Liga Campionilor, şi cu 2-1 pe Ceahlăul, în campionat.

Următorul meci al Stelei este programat marţea viitoare, cu Dinamo Tbilisi, în deplasare, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Cele mai importante faze ale meciului cu Vardar:

Min. 90 Finalul meciului. Steaua s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor cu scorul general de 5-1.

Min. 82 Pentru a doua oară în acest meci Nicolae Stanciu şutează în bară. De această dată execuţia sa a întâlnit bara laterală.

Min. 78 Vole al lui Gabi Iancu, însă Pavlovic este pe fază şi reţine.

Min. 77 Ultima schimbare la Steaua. Răduţ a intrat în locul lui Pintilii.

Min. 72 GOOOL Steaua! Bourceanu a marcat din pasa lui Adi Popa! Popa a pătruns pe partea stângă, a centrat în careu, de unde Bourceanu a reluat în plasă, printr-un şut pe jos, din 10 metri. Vardar – Steaua 1-2!

Min. 71 Kostovski reia spectaculos, din întoarcere, de la 20 de metri, dar pe lângă poarta lui Tătăruşanu.

Min. 66 Continuă atacurile Stelei. Nikolic reia cu capul pe lângă poarta, iar după nici 30 de secunde Stanciu prinde cadrul porţii cu un şut, însă Pavlovic reţine balonul.

Min. 63 Şut înşelător al lui Latovlevici, mingea e deviată, îl depăşeşte pe portarul lui Vardar, dar se scurge în corner.

Min. 58 Acţiunea de atac se mută la poarta Stelei. Stojkov încearcă să-l învingă pe Tătăruşanu cu călcâiul, din câţiva metri, dar portarul nostru reţine de lângă bară.

Min. 57 Stanciu trage şi el, însă pe direcţia lui Pavlovic, iar portarul lui Vardar reţine în doi timpi.

Min. 55 Şut bun al lui Adi Popa, de la 25 de metri, portarul lui Vardar respinge în corner, de lângă bară.

Min. 54 A doua schimbare la Steaua: Gabi Iancu a intrat în locul lui Pârvulescu.

Min. 53 Ocazie mare pentru Vardar! Kostovski reia din nou foarte bine cu capul, însă de această dată mingea trece milimetric pe lângă poarta noastră.

S-a încheiat meciul EB/Streymur – Dinamo Tbilisi 1-3. Georgienii s-au calificat în turul trei preliminar cu scorul de 9-2 şi vor întâlni în dublă manşă, pe 30 iulie şi 6 august, împotriva Stelei.

Min. 50 Lovitură liberă pentru Steaua, de la 25 de metri. Execută bine Latovlevici, dar portarul lui Vardar respinge de sub bară.

Min. 46 Prima schimbare la Steaua. Autorul golului, Piovaccari, a fost înlocuit cu Nikolic.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 45 GOL Vardar! Kostovski a egalat printr-o lovitură de cap, de lângă Szukala, din centrarea lui Gimenez. Vardar – Steaua 1-1.

Min. 43 Al treilea cartonaş galben în tabăra Stelei. Fundaşul central Szukala a fost avertizat, pentru un fault asupra lui Kostovski, la mijlocul terenului.

Min. 38 Piovaccari are o nouă execuţie pe spaţiul porţii adverse. Şutul său, din 14 metri, este reţinut de Pavlovic.

Min. 36 Două ocazii uriaşe ale lui Nicuşor Stanciu, la aceeaşi fază! Jucătorul Stelei a săltat balonul peste portarul lui Vardar, dar mingea a întâlnit transversala.  Balonul a revenit la Stanciu, care l-a reluat din nou spre poartă, dar un jucător al lui Vardar a intervenit extraordinar.

Min. 30 Şut al lui Georgevski, din marginea careului de 16 metri al lui Vardar, dar mingea trece peste poartă.

Min. 29 Piovaccari este aproape să reuşească dubla. Italianul a reluat din foarfecă, însă mingea a fost respinsă de portarul lui Vardar!

Min. 28 Asediu al Stelei la poarta lui Pavlovic! Adi Popa, Bourceanu, Pintilii şi Stanciu şutează în blocajul lui Vardar.

Min. 23 GOOOL Steaua! Piovaccari a deschis scorul, din pasa lui Nicuşor Stanciu! Stanciu a avut o pătrundere senzaţională, în dribling, pe flancul drept al apărării lui Vardar, a centrat pe jos în centrul careului, de unde Piovaccari a reluat în plasă. Vardar Skopje – Steaua 0-1!

Min. 21 Adi Popa îşi încearcă şutul de la 30 de metri, după un corner executat de Bourceanu, dar balonul trece pe lângă poartă.

Într-un alt meci care ne interesează direct, Dinamo Tbilisi conduce cu 2-1 în Insulele Feroe, la pauză, pe EB/Streymour. Georgienii sunt practic calificaţi în turul trei preliminar, după victoria cu 6-1 obţinută în partida tur.

Min. 16 Al doilea cartonaş galben în tabăra Stelei. Piovaccari a fost avertizat după un fault asupra lui Bojovic.

Min. 11 Adi Popa trage spectaculos, din demivole, dar mingea trece puţin peste transversala porţii macedonene.

Min. 10 Primul şut al lui Vardar. Petrovic trimite însă departe de poarta noastră.

Min. 9 Pintilii primeşte cartonaş galben pentru un henţ în terenul advers. Prin gestul său jucătorul nostru a împiedicat un contraatac al macedonenilor.

Min. 8 Primul şut spre poartă îi aparţine lui Nicolae Stanciu. Execuţia mijlocaşului Stelei este slabă, însă balonul întâlneşte în traiectoria lui un fundaş macedonean şi este corner pentru formaţia noastră campioană.

Min. 5 Jucătorii gazdelor au început mai incisiv, însă acţiunile lor în terenul nostru sunt oprite de fundaşii Stelei la marginea careului de 16 metri al lui Tătăruşanu.

Min. 1 A început meciul Vardar Skopje – Steaua, contând pentru manşa retur a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.

Echipele de start

Vardar: Pavlovici – Reljici, Bozovici, Tanevski, Cikarski – Temelkov, Petrovici, Petrov – Gimenez, Kostovski, Stojkov.

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, N. Stanciu, Pârvulescu – Piovaccari.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!