Bentley va produce CEL MAI SCUMP SUV DIN LUME. Vezi cât va costa

Bentley a obţinut acordul Volkswagen pentru a începe dezvoltarea unui automobil SUV de lux şi îşi va extinde astfel oferta dincolo de modele sedan şi coupe, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discuţiilor.
Iulian Tudor
23 iul. 2013, 09:25
Bentley va produce CEL MAI SCUMP SUV DIN LUME. Vezi cât va costa

Informaţii despre noul model vor fi prezentate în următoarele zile, maşina fiind bazată pe conceptul EXP 9 F prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva, cu un design modificat semnificativ, au afirmat sursele citate, potrivit Agerpres.

Automobilul Bentley va fi cel mai scump SUV din lume, cu un preţ care va porni de la aproximativ 180.000 euro, potrivit comentariilor anterioare ale directorilor companiei. Dezvoltarea şi intrarea pe piaţă a unui nou model al companiei durează de obicei trei ani şi costă peste 100 milioane euro.

Volkswagen a stabilit, ca obiectiv pentru Bentley, dublarea vânzărilor până în anul 2018, la 15.000 de autoturisme pe an. Modelul SUV este considerat un pilon central al acestei strategii.

Dezvoltarea unui SUV mimează strategia Porsche, care s-a extins dincolo de maşini sport cu modelul Cayenne, devenit cel mai bine vândut autoturism al companiei.

Modelul Bentley va prelua elemente tehnice de la un alt automobil de succes din gama Volkswagen, Audi Q7, şi va fi asamblat la Crewe, în Marea Britanie.

Bentley a vândut anul trecut 8.510 automobile, în urcare cu 22% faţă de 2011, iar profitul operaţional a urcat de la 8 milioane euro la 100 milioane euro.

SUV-ul Bentley va concura cu modele precum Porsche Cayenne Turbo S (de la 151.700 euro), Mercedes-Benz GL63 AMG (131.300 euro) sau vârful de gamă al Land Rover (112.400 euro), aflat în portofoliul grupului indian Tata Motors.

Maserati, parte a grupului Fiat, a planificat pentru 2015 lansarea crossover-ului Levante, iar Lamborghini, controlat tot de Volkswagen, a prezentat anul trecut în China un SUV concept, solicitând aprobarea grupului pentru dezvoltarea modelului.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!