Poliţia spaniolă a anihilat o bandă de români care îşi obligau conaţionalii să cerşească

Agenţi ai poliţiei naţionale din Spania au arestat trei cetăţeni români care îşi obligau compatrioţii să cerşească la intrarea în supermarket-urile din localitate.
Iulian Tudor
24 iul. 2013, 11:22
Poliţia spaniolă a anihilat o bandă de români care îşi obligau conaţionalii să cerşească

Potrivit poliţiei, primele cercetări au fost efectuate pe baza unei informaţii obţinute în cadrul unei alte operaţiuni, declanşată ca urmare a creşterii semnificative a prezenţei cerşetorilor la intrarea în centrele comerciale din localitate, informează Agerpres.

Cerşetorii erau exploataţi de un fel de „organizaţie” care îi aducea zilnic cu o furgonetă şi îi împrăştia prin localitate pentru a cere bani. În timp ce se desfăşura ancheta, agenţii au primit un denunţ din partea Consulatului General al României din Sevilia, în care un cetăţean român informa că fusese adus din ţara natală de un compatriot al său cu promisiunea găsirii unui loc de muncă în Sevilia.

Imediat după ce a ajuns în Spania, compatrioţii „i-au reţinut toate actele personale sub ameninţări grave şi l-au obligat să cerşească, iar la sfârşitul zilei de ‘lucru’ i se lua întregul câştig”. El a mărturisit poliţiei că această activitate era obligatorie şi pentru ceilalţi conaţionali. Ulterior, agenţii au verificat trei persoane, de naţionalitate română şi rezidenţi în localitate, care „formau un grup criminal perfect organizat”, ce se presupune că îi transporta în fiecare zi într-un vehicul pe compatrioţii lor, obligându-i să cerşească la intrarea mai multor supermarket-uri.

Aceştia erau controlaţi pe tot parcursul zilei, iar când centrele se închideau erau din nou transportaţi într-un apartament unde au fost ţinuţi închişi încă de la venirea lor în Spania şi privaţi de banii obţinuţi. Poliţiştii au constatat, de asemenea, că, prin documentele personale confiscate de la victime, membrii grupului criminal solicitaseră mai multe ajutoare în bani de la Primărie şi alte centre de ajutor social, pe care le încasau în numele acestora la sfârşitul lunii.

În urma operaţiunii, au fost arestaţi cei trei membri ai grupării, simultan cu percheziţionarea apartamentului şi eliberarea compatrioţilor români „pe care îi înşelaseră”. Pentru victime, agenţii au cerut serviciile unui interpret, în scopul de a-i informa despre drepturile lor ca victime, conform Protocolului Cadru împotriva Exploatării de Fiinţe Umane, activat încă de la începutul anchetei.

Cei trei arestaţi, doi bărbaţi şi o femeie, care aveau la activ mai multe detenţii şi făcuseră uz de identităţi false, au fost puşi la dispoziţia autorităţii judiciare pentru presupusa infracţiune de exploatare de fiinţe umane.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!