Meteorologii anunţă TEMPERATURI CANICULARE. Vezi prognoza METEO pentru următoarele zile

Meteorologii anunţă pentru zilele următoare vreme în general frumoasă, dar şi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Ultima zi a săptămânii stă tort sub semnul vremii călduroase, mai ales în vestul şi sudul ţării, iar de arşiţa nu scăpăm nici în primele zile ale săptămânii viitoare.
Roxana Gagiu
24 iul. 2013, 14:14
Meteorologii anunţă TEMPERATURI CANICULARE. Vezi prognoza METEO pentru următoarele zile

Tabloul meteorologic al zilei de joi este promițător, vremea va fi în general frumoasă, dar şi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Amiaza vine cu temperaturi de la 24 de grade în nordul Moldovei până la 35…36 de grade în Oltenia, sudul Banatul şi al Munteniei, în condiţiile în care ziua începe promiţător, fără nori pe cer şi numai în a doua parte a zilei se înnorează puţin cerul prin Moldova şi nordul Carpaţilor Orientali unde numai izolat vor fi ploi slabe, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul îşi face simţită prezenţa pe crestele montane, aşa că dacă doriţi să vă răcoriţi se pare că muntele va fi destinaţia ideală.

Vremea se va menţine frumoasă, dar şi călduroasă joi în Bucureşti. Soarele rămâne în continuare stăpân pe cerul Capitalei, vântul nu se simte, iar cele 33…34 de grade din termometre în orele amiezii, se vor resimţi în plină bătaie a soarelui cu mult mai ridicate, aşa că ar fi bine să evitaţi deplasările pe afara la orele prânzului.

Presiunea atmosferică nu are variaţii de la 753 mm Hg, valoare o idee mai mică decât cea considerată confortabilă pentru organism.

Ziua de vineri nu aduce modificări semnificative în evoluția vremii. Căldura ţine în continuare agenda zilei, mai ales în vestul şi în sudul ţării. Maximele termice se avântă din nou spre 35…36 de grade, valori ce se vor înregistra în Lunca Dunării în timp ce în nordul Moldovei amiaza vine cu aproximativ 25 de grade. Soarele domină cerul dar din când în când îşi fac apariţia şi câţiva nori, mai ameninţători mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii în zonele nordice, estice, centrale şi la munte unde vor scutura pe alocuri ploi de scurta durata, cu tunete, fulgere si rafale ale vantului.

Vremea va fi în continuare călduroasă în Capitală şi vineri când pe cer îşi fac apariţia câţiva nori de decor, iar este liniştit. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

Nu scăpăm de căldură nici sâmbătă, mai ales locuitorii din partea vestică a ţării unde disconfortul termice va fi din ce în ce mai accentuat. Temperaturile ating şi depășesc cu un grad pragul de 35 de grade al caniculei în timp ce în în nordul Moldovei se vor înregistra în jur de 24 de grade. Soarele ţine în continuare agenda zilei, dar totuşi norii se înmulţesc pentru scurta vreme prin estul şi în sud-estul ţării, unde vor lăsa pe alocuri ploi de vară, posibil însoţite de fenomene electrice. Vântul prinde putere prin Moldova şi Dobrogea, aşa că aerul va fi ceva mai respirabil în acesta parte a ţării.

Căldura rămâne cuvântul de ordine şi sâmbătă în Bucureşti când în termometre se vor strânge aproximativ 31 de grade, iar vântul aproape că nu se va simţi.

Ultima zi a săptămânii stă tort sub semnul vremii călduroase, mai ales în vestul şi sudul ţării, iar de arşiţa nu scăpăm nici în primele zile ale săptămânii viitoare când valul de căldură ce afectează ţara noastră se mai intensifică puţin, aşa că vorbim despre o vreme local caniculaă în regiunile sudice şi vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade 36 de grade, posibil chiar uşor mai ridicate. Ploile sunt destul de puţine şi îşi fac apariţia cel mult pe la munte, însă săptămâna viitoare acestea se înmulţesc şi îşi fac apariţia la început în regiunile intracarpatice, apoi local şi în restul zonelor.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Subprefectul de Călărași, în imagini greu de privit. Deputatul social democrat a demisionat. Update
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Jens Stoltenberg subliniază importanța sprijinului SUA pentru Ucraina în cadrul NATO
MediaFlux
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'