„În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în data de 25 iulie a.c., cu ocazia unei manifestări de protest, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă în sensul restricţionării şi resistematizării circulaţiei rutiere în zona Piaţa Victoriei”, informează Brigada Rutieră, potrivit Mediafax.
Conform sursei citate, în intervalul 11:00 – 11:45, va avea loc un marş pe traseul sediul Ministerul Transporturilor (Parcul Gării de Nord) – str. Gara de Nord – breteaua de legătură dintre str. Gării de Nord şi Calea Griviţei – Calea Griviţei – str. Polizu – str. Buzeşti – Piaţa Victoriei, deplasarea urmând să se facă pe banda I şi pe banda II de circulaţie.
Ulterior, între 11:45 şi 12:15, în Piaţa Victoriei, va avea loc un miting, în spaţiul delimitat de bd. Aviatorilor, şos. Kiseleff şi breteaua aflată în prelungirea bd. Iancu de Hunedoara.
Pe timpul protestului, precizează Brigada Rutieră, circulaţia rutieră va fi resistematizată în Piaţa Victoriei, prin asigurarea circulaţiei în două sensuri pe bd. Aviatorilor către Calea Victoriei şi bd. Lascăr Catargiu.
Peste 5.000 de sindicalişti de la CFR vor protesta joi, în Capitală, printr-o acţiune care va începe în faţa Ministerului Transporturilor şi va continua cu un marş până la sediul Guvernului, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu.
Liderul sindical a declarat că acţiunile de protest sunt autorizate pentru 6.000 de persoane şi ar urma să înceapă la Ministerul Transporturilor.
Iulian Măntescu a precizat că protestatarii vor începe să sosească în parcul din faţa Ministerului Transporturilor de la ora 9.00, iar în intervalul 10.00 – 11.00 vor picheta sediul instituţiei.
De la ora 11.00, sindicaliştii vor merge spre Piaţa Victoriei, unde este programat un protest la sediul Guvernului.
Aproximativ 200 de sindicalişti de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă au protestat, săptămâna trecută, la sediul Ministerului de Finanţe, nemulţumiţi de disponibilizările care ar urma să aibă loc la CFR, de lipsa plăţilor compensatorii şi de reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână.
Sindicaliştii au spus că vor ca salariile pentru angajaţii de la CFR să fie de cel puţin 500 de euro, precizând că dacă sunt bani pentru salarii foarte mari acordate „generalilor şi coloneilor”, ar trebui să se găsească resurse şi pentru ei.
Ei au solicitat reducerea numărului de disponibilizări vehiculate, respectiv aproximativ 4.000 de persoane, acordarea de subvenţii pentru CFR, precum şi alocarea de bani pentru investiţii.
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că programul de lucru al celor care nu vor disponibilizaţi ar urma să fie redus de la cinci la patru zile pe săptămână, cu o reducere de 20 la sută a salariului.