Boc: CSAT nu are competenţe să aprobe privatizări. Ponta inventează avize

Fostul premier Emil Boc consideră că prim-ministrul Victor Ponta "inventează avize", în condiţiile în care CSAT "nu are nicio competenţă legală să aprobe vreun contract de privatizare", decizia politică de privatizare şi aprobarea contractului de privatizare fiind atribute exclusive ale Guvernului.
Romania TV
26 iul. 2013, 15:05
Boc: CSAT nu are competenţe să aprobe privatizări. Ponta inventează avize

Emil Boc a declarat, vineri, că premierul Victor Ponta „nu are curajul să îşi asume eşecul privatizării CFR Marfă şi inventează avize”.

„Decizia politică de privatizare şi aprobarea contractului de privatizare sunt atribute exclusive ale Guvernului. CSAT nu are nicio competenţă legală să aprobe vreun contract de privatizare. CSAT avizează în prealabil, după decizia politică a Guvernului de privatizare, doar strategia de privatizare în domenii strategice, dar de derularea privatizării şi desemnarea câştigătorului licitaţiei răspunderea aparţine în exclusivitate Guvernului”, a spus Boc.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, că „dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă” aceasta nu va fi făcută, afirmând însă, că anterior, CSAT a avizat trei privatizări, ceea ce înseamnă că a „acţionat ilegal”.

Şeful Guvernului a mai spus că preşedintele Băsescu, dacă nu are vreo atribuţie în acest domeniu, ar trebui „să tacă din gură”.

CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea licitaţiei, a precizat, vineri, în replică, purtătorul de cuvânt al şefului statului, anunţând că preşedintele Băsescu îl invită pe Victor Ponta să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit premierului, au primit avizul Consiliului.

Potrivit acestuia, Băsescu îl roagă pe Ponta „să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eşec de tip «Oltchim» care ar afecta grav şi salariaţii şi compania şi economia naţională”.

„De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat să-şi asume responsabilitatea care decurge din funcţiile pe care le îndeplineşte în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA. Având în vedere că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă SA desfăşurat până în prezent este un succes, domnul preşedinte Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eşec de tip «Oltchim» care ar afecta grav şi salariaţii şi compania Oltchim şi economia naţională”, a precizat Bogdan Oprea.

Ulterior, Guvernul a anunţat că neformularea unei poziţii a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în cazul contractului de privatizare a CFR Marfă se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De ce să ții valiza în cadă după ce te cazezi la hotel. Explicația te va surprinde cu siguranță
Capital.ro
Se confiscă toți banii. Rămâi pe loc fără cont bancar: Statul a demarat procedura
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Valul de caniculă amenință cu o CRIZĂ alimentară. E risc major de penurie!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Dorian Popa ar putea să se lase de cântat. Cât câștigă artistul din muzică
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Amantlâc pe față în showbiz-ul românesc! E iz de scandal! Soția sportivului cu amantă a decis să se răzbune pe spărgătoarea de căsnicii: „Scai obosit”
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Rămâi cu ZERO lei pe card. Alertă pentru românii cu bani la bancă. Să nu răspunzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
"A băgat în pământ un suflet nevinovat" - Bunicul băiețelului ucis în accidentul din Pantelimon, declarații cutremurătoare
substantial.ro
Premierul din Bangladesh, Sheikh Hasina, a demisionat și a părăsit țara
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!