DSK trimis în judecată pentru proxenetism în grup, în formă agravată, în cazul „Carlton”

Judecătorii însărcinaţi cu cazul "Carlton", de proxenetism, la Lille, în nordul Franţei, au hotărât să îl trimită în judecată pe fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn şi încă 12 persoane, pentru "proxenetism în formă agravată, în grup", a anunţat vineri procurorul din Lille, relatează AFP.
Romania TV
26 iul. 2013, 16:19
DSK trimis în judecată pentru proxenetism în grup, în formă agravată, în cazul

Judecătorii însărcinaţi cu instruirea cazului „Carlton”, de proxenetism, la Lille, în nordul Franţei, au hotărât să îl trimită în judecată pe fostul director FMI Dominique Strauss-Kahn şi pe alte 12 persoane, pentru „proxenetism în formă agravată, în grup”, a anunţat vineri procurorul din Lille, relatează AFP. A 14-a persoană inculpată în dosar este dată în judecată pentru „complicitate la escrocherie şi abuz de încredere”, se precizează într-un comunicat, informează Mediafax.

Parchetul a cerut pe 11 iunie retragerea acuzaţiilor formulate împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), apreciind că „nu există probe suficiente”.

Acesta a cerut, de asemenea, retragerea acuzaţiilor formulate împotriva fostului director al grupului Eiffage în regiunea de nord, Jean-Luc Vergin, şi trimiterea la un tribunal corecţional a celorlalte 12 persoane implicate în acest dosar.

Parchetul nu a precizat pentru AFP dacă va face apel împotriva ordonanţei emise vineri dimineaţa de către judecători. Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 64 de ani, a fost inculpat pe 26 martie 2012 pentru „proxenetism în grup organizat”, în urma participării la petreceri cu prostituate, la Paris şi Washington.

Afacerea a primit numele hotelului de lux Carlton din Lille, ai cărui proprietar, director şi însărcinat cu relaţii publice au fost inculpaţi. El afirmă că nu ştia că aceste femei, care i-au fost prezentate de către un comisar de poliţie şi oameni de afaceri, erau prostituate.

Unul dintre avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn, Richard Malka, care a denunţat o „animozitate” împotriva clientului său, a declarat vineri pentru AFP că se vor prezenta „cu seninătate la tribunalul corecţional, pentru a denunţa absurditatea şi aberaţia acestei plângeri pentru proxenetism în formă agravată”.

Judecătorii de instrucţie din Lille au abandonat încadrarea penală de „grup organizat”, care ar fi putut justifica un proces penal, dar şi infracţiunea de „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni”, conform rechizitoriului întocmit de parchet.

În decembrie, un acord financiar confidenţial între Dominique Strauss-Kahn şi Nafissatou Diallo, o cameristă care îl acuza de agresiune sexuală, a închis definitiv scandalul de la Hotelul Sofitel din New York, care l-a obligat pe fostul ministru socialist francez să demisioneze de la conducerea FMI şi a pus capăt ambiţiilor sale prezidenţiale în Franţa.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!