Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, primeşte post de consilier al Guvernului din Serbia

Vicepremierul sârb, Aleksander Vucic, a anunţat miercuri că a discutat cu fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, cu privire la o posibila lui angajare în funcţia de consilier al Guvernului sârb, relatează AFP.
Iulian Tudor
01 aug. 2013, 13:47
Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, primeşte post de consilier al Guvernului din Serbia

„Noi am discutat pe scurt despre o posibilitate de cooperare„, a declarat Alexander Vucic postului de televiziune privat B92, citat de Mediafax.

Strauss-Kahn „cu siguranţă nu va fi ministru, dar ar putea fi consilier” care va ajuta Guvernul să „gestioneze datoria publică” şi să soluţioneze alte probleme economice, a anunţat Vucici, fără a oferi mai multe detalii.

O sursă guvernamentală a anuţat marţi pentru AFP că, în contextul pregătirilor pentru o remaniere a Guvernului, autorităţile sârbe au luat legătura cu Strauss-Kahn, dar o sursă apropiată economistului a negat aceste informaţii.
 „Noi nu am avut decât un prim contact”, dar el cere „mulţi bani” pentru serviciile sale, a precizat această sursă.

Strauss-Kahn, în vârstă de 64 de ani, a fost constrâns să demisioneze de la conducerea FMI după ce a fost inculpat în mai 2011 că a agresat sexual o cameristă de origine guineeană în apartamentul său de la Hotelul Sofitel din New York.Urmărirea penală, abandonată iniţial, a luat sfârşit după un an, prin încheierea unui acord amiabil dintre cele două părţi, cu scopul de a evita un proces civil.

Fostul şef al FMI, care a scăpat de un proces în SUA, va fi judecat în Franţa anul viitor, împreună cu alte 12 persoane pentru „proxenetism în formă agravată”. Vucici a afirmat însă că acuzaţiile aduse lui Strauss-Kahn sunt „problema altor state”, nu a Serbiei.

Strauss-Kahn activează în calitate de conferenţiar şi consultant atât în Franţa, cât şi în străinătate. El a fost invitat deja în această calitate în Marea Britanie, Rusia, Ucraina, Maroc şi Coreea de Sud.

După un an de activitate, Guvernul sârb a anunţat pentru următoarele săptămâni o remaniere, care îi va premite să se concentreze asupra negocierilor de aderare la Uniunea Europeană şi redresării economice a statului, scrie Mediafax.

Serbia, care a obţinut în iunie aprobarea deschiderii până în ianuarie a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, cunoaşte o contractare a economiei cu 1,7%, datoria sa depăşeşte 60% din Produsul Intern Brut (PIB), în timp ce rata şomajului atinge 24%.

Premierul sârb, Iviţa Dacici, a anunţat că vrea să-l înclocuiască, printr-o remaniere guvernamentală, pe ministrul Finanţelor şi al Economiei, Mladjan Dinkici, cu scopul de a accelera redresarea economică.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Datele persoanele ale sportivilor israelieni pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 divulgate pe reţele sociale
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!