Parlamentarii Valer Marian şi Liviu Harbuz, declaraţi INCOMPATIBILI de către ANI

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că senatorul independent Valer Marian şi deputatul PSD Liviu Harbuz, precum şi fostul senator PDL Marian Iulian Rasaliu s-au aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.
Romania TV
09 aug. 2013, 08:28
Parlamentarii Valer Marian şi Liviu Harbuz, declaraţi INCOMPATIBILI de către ANI

Potrivit unui comunicat al ANI, Valer Marian s-a aflat în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de administrator în cadrul SC Nord Vest Press SRL (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) şi SC Bonda Impex SRL (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013).

Valer Marian nu a menţionat calitatea de administrator la societăţile comerciale Nord Vest Press SRL şi Bonda Impex SRL în niciuna dintre declaraţiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Liviu Harbuz se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine simultan atât calitatea de deputat, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul ‘Harbuz Liviu Persoană Fizică Autorizată’.

Conform dispoziţiilor art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, „calitatea de senator este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale”, iar art. 16, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 96/2006 stipulează: „calitatea de senator este, de asemenea, incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile reglementate de Legea societăţilor nr. 31/1990”.

CITEŞTE ŞI: Averile impresionante ale politicienilor vizaţi de ANI

La rândul său, fostul parlamentar Marian Iulian Rasaliu s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de senator (2008-2012), a participat la concursul organizat în data de 1 octombrie 2010 de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Braşov, în vederea ocupării funcţiei publice de conducere de şef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite.

În urma susţinerii concursului, Marian Rasaliu a fost declarat „admis” şi numit în funcţie la data de 12 octombrie 2010, pe perioadă de timp nedeterminată. Ulterior, la 13 octombrie 2010, Marian Rasaliu s-a suspendat din funcţia publică pe durata exercitării mandatului de senator, respectiv până la data de 19 decembrie 2012.

La data participării la concurs, respectiv la data ocupării funcţiei publice de şef serviciu, acesta deţinea deja o funcţie publică, respectiv cea de senator.

Prin urmare, potrivit ANI, Rasaliu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13 octombrie 2010 (data suspendării din funcţia de şef serviciu la APIA) – 19 decembrie 2012 (data reluării activităţii de şef serviciu).

Astfel, el nu a respectat dispoziţiile art. 81, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘calitatea de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului’.

 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Dmitri Peskov și Maria Zaharova reacționează la retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'