Gigi Becali RĂMÂNE în închisoare. Curtea de Apel a RESPINS cererea de întrerupere a pedepsei

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, cererea de întrerupere a pedepsei, formulată de Gigi Becali. Omul de afaceri este închis la Penitenciarul Jilava, pentru condamnările din dosarul privind transferul ilegal de terenuri cu MApN şi din Dosarul Valiza.
Filip Stan
14 aug. 2013, 15:18
Gigi Becali RĂMÂNE în închisoare. Curtea de Apel a RESPINS cererea de întrerupere a pedepsei

După mai multe ore de deliberări, magistraţii Curţii de Apel au stabilit că motivele invocate de Gigi Becali în cererea de întrerupere a pedepsei nu sunt argumente destul de puternice pentru a-l pune în libertate pe omul de afaceri.

Cererea a fost calificată drept NEFONDATĂ, întrucât, au apreciat judecătorii, nici afacerile lui Gigi Becali, nici echipa Steaua nu sunt în pericol, existând oameni împuterniciţi de acesta pentru a se ocupa de toate problemele.

Singura speranţă pentru Gigi Becali este ca judecătorii să-i acorde clemenţă peste două zile, când se judecă solicitarea sa privind anularea sporului de pedeapsă de şase luni, aplicat după ce a mai primit două condamnări în speţe diferite.

„Mă îndoiesc că cele trei doamne judecător au fost vreodată la un meci de fotbal pentru a putea privi cu asemenea uşurinţă problema. Cei care a făcut să fie atâta bucurie şi atâta stimă în jurul acestei echipe de fotbal vor fi nemulţumiţi la adresa acestei comisii care spune că Steaua poate fi condusă de oricine”, a spus, la România TV, avocata lui Gigi Becali, Paula Iacob.

Gigi Becali a înaintat o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni.

Pe 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul „Valiza”, el având la activ alte două condamnări de doi ani, respectiv trei ani, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi dosarul privind sechestrarea de persoane.

CITEŞTE ŞI: Cum arată Gigi Becali după trei luni de ÎNCHISOARE VIDEO

Avocata Paula Iacob a arătat că apărarea a depus la instanţă suficiente probe care să arate că există suficiente motive pentru întreruperea pedepsei. „Azi s-a făcut exact ce a spus instanţa de fond că nu s-a făcut: au fost depuse probe pertinente că este acţionar majoritar în mai multe firme şi că nu toate hotărârile le poate lua un mandatatar”, a spus Iacob.

Ea a spus că nu cere instanţei decât o decizie dreaptă. „N-am nicio îndoială că Gigi Becali îşi va termina facultatea de drept întrucât este un gânditor logic, coerent”, a mai spus Paula Iacob.

Celălalt avocat al lui Gigi Becali, Pavel Abraham, a arătat că sunt 10 firme a căror soartă depinde de eliberarea temporară a lui Becali, unele fiind deja în insolvenţă. „Se alege praful: oamenii îşi pierd locurile de muncă, iar statul nu mai câştigă taxe. La urma urmelor, vorbim de un om care aduce statului bani”, a spus avocatul.

Situaţia este cu atât mai presantă la clubul Steaua Bucureşti, Becali susţinând în faţa instanţei că jucătorii vor pleca dacă nu îşi vor putea negocia personal cu el contractele care sunt pe cale să expire. Abraham a prezentat o listă cu 7 jucători care vor să îşi negocieze cu Becali contractele.

CITEŞTE ŞI: Scandal pe banii găsiţi asupra lui Becali în închisoare. Ce decizie au luat anchetatorii

Pentru a arăta cât de necesară este prezenţa lui Becali la Steaua, Abraham a depus la dosar şi ofertele în original depuse de cluburile Tottenham Hotspur şi Lazio Roma pentru jucătorul Chiricheş: prima de 8.000.000 €, a doua de 4.000.000 €.

Gigi Becali a fost adus din penitenciar la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde se judecă solicitarea sa de întrerupere a pedepsei. Ana Maria Prodan, Laurenţiu Reghecampf şi fotbalistul Mihai Răduţ au venit să-l încurajeze pe Becali.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'