Aştepta un copil SĂNĂTOS, dar a născut unul FĂRĂ PICIOARE: Credeam că voi duce acasă un băiat întreg

Un bebeluş născut la sfârşitul săptămânii trecute la spitalul din Petroşani nu are picioare de la genunchi şi jos şi nici braţul drept, iar părinţii îi acuză pe cei doi medici care au supravegheat sarcina că nu au descoperit malformaţiile, deşi mama a făcut ecografii, fiind asigurată că este bine.
Romania TV
15 aug. 2013, 19:28
Aştepta un copil SĂNĂTOS, dar a născut unul FĂRĂ PICIOARE: Credeam că voi duce acasă un băiat întreg

Bebeluşul s-a născut duminica trecută la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, cu mai mai multe malformaţii, respectiv lipsa picioarelor de la genunchi în jos şi lipsa braţului drept, potrivit Mediafax.

Mama copilului, Elena Oprea, în vârstă de 32 de ani, spune că vineri, cu două zile înainte de naştere, i-a fost făcută ultima ecografie, la o clinică privată din oraş, de către medicul Cristina Mustocea, care a asigurat-o că bebeluşul nu are nicio problemă şi că se va naşte la începutul lunii septembrie.

Duminică, mi s-au rupt membranele şi am ajuns la spital, unde era de gardă Sidonia Fabiş, medicul care m-a supravegheat pe timpul sarcinii. Mi-a făcut cezariană, iar când m-am trezit din anestezie medicii şi soţul meu mi-au spus că bebeluşul meu este infirm. Soţul meu a leşinat când l-a văzut pe copil, la scurt timp după naştere. Pe mine medicii nu m-au lăsatr să văd copilul până marţi, iar între timp am avut mai multe discuţii cu un medic psiholog„, a afirmat mama bebeluşului.

Citeşte şi Minune la Lugoj. Bebeluş de 900 de grame, născut perfect sănătos

La rândul său, tatăl copilului, Corneliu Oprea, în vârstă de 41 de ani, a spus că a stat de vorbă cu cele două doctoriţe care i-au supravegheat soţia pe durata sarcinii şi care i-au dat o explicaţie pe care el nu o poate accepta.

Mi-au spus că în placenta soţiei mele s-au creat nişte firişoare care s-au înfăşurat în jurul picioruşelor şi al mâinii drepte, iar apoi porţiunile unde au fost strangulate membrele s-au uscat şi au căzut. Eu cred că explicaţia lor nu stă în picioare pentru că atunci când am văzut copilul la unul dintre picioruşe, puţin mai jos de genunchi, unde se termină, îi creştea o unghiuţă. Nu îmi vine să cred că au putut să spună aşa ceva. Am stat de vorbă şi cu alţi medici, care mi-au spus că este vorba despre o malformaţie genetică şi copilul meu nu a avut niciodată acele porţiuni din picioruşe şi nici mânuţa„, a declarat bărbatul.

El afirmă că medicul care a făcut ecografiile în cabinetul privat, Cristina Mustocea, i-a spus, la una dintre investigaţii, care a avut loc la 23 de săptămâni de sarcină, că îi vede talpa şi un călcâi: „Mi-a arătat talpa, mi-a arătat călcâiul. Unde au dispărut? Credeam că voi duce acasă un băiat întreg şi am ajuns să fim întreaga familie în stare de şoc. I-am cumpărat papucei. Unde mai pun eu aceşti papucei?”.

Citeşte şi BEBELUŞ cu greutate RECORD, născut fără cezariană: Aşteptam un copil mare, dar nu CHIAR ATÂT DE MARE

Bărbatul a explicat că pe toată durata sarcinii soţia sa a fost supravegheată de doctoriţa Cristina Mustocea de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, care i-a făcut mamei trei ecografii în cabinetul său privat, plătind de fiecare dată pentru investigaţii şi fiind asiguraţi că sarcina este în evoluţie, iar copilul se dezvoltă normal. De asemenea, mama a fost supravegheată în timpul sarcinii şi de doctoriţa Sidonia Fabiş de la acelaşi spital şi la care a ajuns iniţial femeia, în luna ianuarie, când a aflat că este însărcinată.

La prima vizită la spital, femeia a fost trimisă de către medicul Sidonia Fabiş să facă ecografii într-un cabinet privat, spunându-i-se că aparatul din spital este vechi. Ulterior, femeia a ajuns la Cristina Mustocea pentru ecografii, aceste investigaţii fiind văzute, însă, şi de Sidonia Fabiş, care, de asemenea, i-a asigurat pe părinţi că bebeluşul nu are nicio problemă.

Părinţii bebeluşului spun că luni vor depune trei plângeri împotriva celor doi medici, la Colegiul Medicilor, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi la Parchetul Judecătoriei Petroşani. Soţii Oprea, care mai au o fetiţă de 10 ani, mai spun că încearcă de mai mult timp să aibă un al doilea copil, însă femeia a avut o sarcină extrauterină, după care a trebuit să aştepte o perioadă până când să încerce din nou.

Citeşte şi Bărbatul FĂRĂ MÂINI şi PICIOARE a devenit tată – GALERIE FOTO

Managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, Alin Vasilescu, a declarat, joi, că va fi declanşată o anchetă internă în acest caz, dar că medicii pot fi traşi la răspundere doar pentru ceea ce fac în spital, nu şi în cabinetul privat.

Din câte am înţeles, părinţii au făcut sau vor face o plângere la Colegiul Medicilor, iar în urma anchetei acestui for vom şti şi noi ce trebuie să facem„, a declarat Vasilescu.

În prezent, băieţelul cu malformaţii, Luca Gabriel, care a fost botezat în spital, este internat la Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, urmând să fie luat acasă de către părinţi în zilele următoare.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cinci zodii care vor scăpa de ghinion în următoarele 3 zile. Noi oportunități și schimbări mari în viața acestor nativi
Capital.ro
Se schimbă complet BANII VECHI. Anunț categoric privind trecerea la Euro: Nu e pozitiv
Playtech.ro
Detaliul ȘOC care răstoarnă TOT scandalul de la JO 2024. S-a AFLAT abia acum
DailyBusiness
Atenție! Se schimbă radical vremea în următoarele 4 săptămâni!
Adevarul
Jurnaliștii britanici au mers pe Via Transilvanica, o aventură pe ruta de 1.400 km prin inima României. Momentul „palinca-o-clock”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Mașinile electrice, pericol pentru proprietari și vecini
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Reginele TikTok-ului au împărțit același bărbat, căsătorit cu fosta lui Bodi! Patrulater amoros cu nume grele!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Obligatoriu și în localitate. Legea se aplică pe toate drumurile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Cluj și Brașov incluse în clasamentul mondial al celor mai fericite orașe
MediaFlux
2000 de lei ÎN PLUS la PENSIE. Vine MAJORAREA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!