Ponta le răspunde primarilor de comună: Nu vă rezolvaţi problemele prin şantaj

Victor Ponta a afirmat, într-o emisiune la B1 TV, că o parte din nemulţumirile semnalate în documentul trimis Guvernului de către Asociaţia Comunelor din România sunt reale, dar i-a avertizat pe primari că nu-şi vor rezolva problemele prin şantaj, făcând referire la faptul că primarii USL nu vor mai face campanie pentru europarlamentare şi pentru referndumul de revizuire a Constituţiei.
Filip Stan
22 aug. 2013, 20:30
Ponta le răspunde primarilor de comună: Nu vă rezolvaţi problemele prin şantaj

„O parte din problemele semnalate sunt reale”, a admis Ponta precizând că este dispus să discute cu primarii de comune asupra nemulţumirilor pe care le au în raport cu administraţia centrală. În ce priveşte acuzaţia că vicepremierul Liviu Dragnea ar fi „mai rău decât Elena Udrea”, prim-ministrul a preferat să răspundă cu o glumă: „Sunt de acord. Liviu Dragnea e mai rău decât Elena Udrea”.

Pe de altă parte, Ponta a arătat că primarii au motive să fie şi mulţumiţi de Guvern. „Când am luat la bugetul de stat toate corecţiile financiare pe Programul Operaţional Regional nu s-au supărat? 600 de milioane de euro. Corecţiile lor!”, a subliniat şeful Guvernului.

În ce priveşte ameninţarea primarilor USL că vor boicota campaniile pentru europarlamentare şi pentru referendumul privind Constituţia, Ponta s-a arătat convins că aceştia nu-şi vor pune ameninţarea în aplicare. „Primarii nu-şi vor rezolva problemele prin şantaj”, a mai spus Ponta.

Asociația Comunelor din România a lansat un atac deosebit de dur la adresa Executivului, într-un document depus la Guvern, informează pesurse.ro. „Suntem consideraţi cetăţeni de mâna a doua”, se plâng primarii de comune. Mai mult, îl acuză pe Liviu Dragnea că este insensibil faţă de problemele lor, iar ei trebuie să meargă cu jalba-n proţap la minister pentru a primi bani.

„Suntem la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării din 7 mai 2012 şi la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului Guvern, la data de 21 decembrie 2012, condus de Excelenţa Sa, Domnul Victor-Viorel PONTA, şi, DEZILUZIA ESTE GENERALĂ!”, spun primarii.

Edilii acuză Guvernul că subminează comunele și impune „noi biruri” fără să dea bani pentru proiectele vitale. Primarii amenință cu boicotarea alegerilor din 2014 și a referendumului pentru revizuirea Constituției și au cerut o întâlnire cu Victor Ponta până la 27 august.

Primarii se plâng că Executivul îi tratează la fel de rău ca vechiul Guvern. „O mai mare ipocrizie din partea guvernului n-am întâlnit nici pe vremea PDL. Noi am protestat, dar n-am fost niciodată un număr mai mare de acte normative pe perioada de timp care să ne afecteze aşa de grav. Practic, Dragnea vrea să venim cu jalba-n proţap la el şi să lingem clanţa uşii ca să ne milogim pentru o canalizare, o apă, o şcoală în localitate”, a declarat Alin Adrian Nica, primar PNL în Dudeştii Noi, judeţul Timiş.

Nemulţumiţii sunt din toate formaţiunile care compun USL. Primarii cer mai mulţi bani, dar şi să fie trataţi diferit de Guvern. „Principala nemulțumire este că pe noi, primarii, ne consideră oameni de mâna a doua, a treia, a patra, în relația cu administrația centrală”, a spus Ghiorghe Bute (PSD), secretar general al Asociaţiei Comunelor din România.

În documentul semnat de asociaţie, edilii amenință cu boicotarea alegerilor din 2014 și a referendumului pentru revizuirea Constituției. Mai mult, ei cer întâlniri cu premierul şi cu Liviu Dragnea.

 

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Primele declarații ale Nadiei Comăneci și ale Ecaterinei Szabo, după ce Anei Bărbosu i s-a retras medalia de bronz: „Trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte. Fiindcă suntem români”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!