Antonescu nu renunţă la nominalizarea lui Săpunaru la Transporturi: Cred că e o propunere cu multe şanse

Crin Antonescu insistă să-l propună pe Nini Săpunaru pentru Ministerul Transporturilor. Antonescu a declarat vineri pentru "Gândul" că Nini Săpunaru are şanse mari să fie nominalizat oficial de PNL pentru minister.
Romania TV
23 aug. 2013, 13:25
Antonescu nu renunţă la nominalizarea lui Săpunaru la Transporturi: Cred că e o propunere cu multe şanse

Declaraţia a fost dată la scurt timp după ce pe agenţia Mediafax a apărut o ştire potrivit căreia surse din PSD anunţau că Victor Ponta se împotriveşte acestei nominalizări, cerând PNL o altă propunere. Surse din PSD declaraseră joi seara că propunerea lui Nini Săpunaru a luat prin surprindere partidul, mai mulţi lideri social-democraţi făcând presiune la premier să nu accepte ministrul PSD. De amintit doar că Nini Săpunaru a avut meciuri mari la Vrancea cu Marian Oprişan, unul dintre pesediştii cu greutate din partid.

Până acum, Victor Ponta nu s-a exprimat pe acest subiect, deşi a fost întrebat joi seara la TV despre propunerea lui Nini Săpunaru la Transporturi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea lui Nini Săpunaru la Ministerul Transporturilor şi că o decizie finală urmează să fie luată duminică în cadrul Biroului Politic Naţional.

Antonescu a precizat că urmează să discute şi cu premierul Ponta, dar că „este normal ca pe un portofoliu care revine PNL, decizia, cel puţin în ceea ce priveşte propunerea să fie a PNL”. Liberalul a adăugat că „crede sincer” că Nini Săpunaru este o „propunere cu multe şanse de nominalizare” în BPN al PNL.

„Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru şi nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Este normal ca premierul să-şi spună părerea, să-şi dea acceptul pe o nominalizare pe care PNL o face, dar PNL nu a făcut nicio nominalizare. Se confundă eventuale propuneri, cu nominalizarea”, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că „teoretic” este dreptul premierului să respingă „cu argumente” propunerea venită din partea conducerii PNL, dar nu crede că se va ajunge acolo.

„Sigur vor exista între timp discuţii, este normal, avem discuţii şi în PNL, vrem să evităm să facem o propunere pe care premierul să o respingă. Nu cred că există în acest moment o propunere posibilă sau o nominalizare posibilă pe care premierul să o poată respinge pentru că nu luăm în calcul decât propuneri fezabile, cu oameni care nu oferă motive să fie respinşi”, a spus pentru gândul Antonescu.

Preşedintele PNL a confirmat discuţia avută cu Nini Săpunaru în care l-a întrebat dacă doreşte să preia portofoliul Transporturilor. „Eu, în calitate de preşedinte al PNL, evident că am obligaţia de gândi mai multe variante în legătură cu această nominalizare. L-am luat în calcul, l-am sunat pe Nini Săpunaru pentru a-l întreba dacă ar fi dispus să îşi asume acest portofoliu şi a avut loc o discuţie. Pentru mine este clar ce propunere voi face, nu am dat un nume şi continui să nu dau pentru că este corect să fac propunerea în forul partidului, dar confirm această discuţie cu Nini Săpunaru”, a declarat liderul PNL.

Acesta a dezvăluit că nu a purtat o discuţie cu premierul Ponta despre această propunere pe care i-a făcut-o lui Nini Săpunaru.

Preşedintele PNL a precizat că în BPN-ul partidului pot apărea şi alte propuneri pentru Ministerul Transporturilor, dar a recunoscut că o propunere avansată de preşedintelui partidului „are o mai mare greutate”, ceea ce se întâmplă în fiecare partid, dar că nu se exclud şi alte propuneri.

Propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor urmează să fie votată duminică în cadrul Biroului Politic Naţional prin vot secret.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Primele declarații ale Nadiei Comăneci și ale Ecaterinei Szabo, după ce Anei Bărbosu i s-a retras medalia de bronz: „Trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte. Fiindcă suntem români”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!