„Sunt foarte puţini bani pentru infrastructură şi asta-i o altă problemă economică şi care ţine şi de bugetul anului 2014, pentru că am văzut că se pregăteşte bugetul pe anul viitor şi noi, vorbesc acum de UDMR, noi solicităm o întâlnire pe fond cu premierul, cu USL, pe această temă, pentru că în funcţie de banii care se alocă pe anul viitor vom avea sau nu o economie stabilă”, a spus, la RFI, Laszlo Borbely.
O altă problemă care, în opinia lui Borbely, „este încă în ceaţă” este legată de bugetul şi repartiţia bugetului pe şase ani al Uniunii Europene.
„O altă problemă care mi se pare că este încă în ceaţă, cum se spune, este bugetul şi repartiţia bugetului pe şase ani al Uniunii Europene, buget pe care îl ştim acum în mare, deci nu se întâmplă schimbări spectaculoase. Din păcate, din informaţiile pe care le avem, nu a fost pe placul Uniunii Europene ceea ce a trimis până acum România de două ori la Comisia Uniunii Europene. Va trebui să rediscute priorităţile şi am vrea să avem o discuţie pe fond şi cu UDMR şi cu partidele politice, să avem care este concepţia Guvernului, pentru că, pe baza a ceea ce se preconizează a se finaliza până în octombrie, vom putea să avem bani pentru infrastructură, pentru alte domenii sociale, învăţământ, sănătate, care vor fi bani nu puţini, peste 45 de miliarde de euro, se pare. Din discuţiile pe care le-am avut într-adevăr la nivelul Comisiei de Politică Externă şi Afaceri Europene, nu am avut parte de informaţii foarte detaliate”, a mai spus el, la RFI.
Vicepreşedintele politic al UDMR precizează că Uniunea a depus „la cei doi miniştri care au fost anul trecut şi anul acesta ai Afacerilor Europene o proiecţie a sa pe Transilvania, un document Transilvania 2020, cam care ar fi priorităţile în zona aceasta în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. „Deci noi suntem pregătiţi pentru această discuţie, dar, din păcate, se pare că aici deocamdată bâjbâim sau nu suntem foarte bine pregătiţi. E nevoie de un dialog cu toate partidele politice”, a menţionat el.