Ponta răspunde atacurilor lui Băsescu: E cineva la „tribuna oficială” care mă înjură tot timpul

Traian Băsescu i-a acuzat pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu de aroganţă şi incompetenţă. Totodată, el i-a atenţionat că munca serioasă a Guvernului nu poate fi substituită cu emisiunile televizate. "Nu pot decât să regret că cineva mă înjură la Bucureşti", a spus premierul Victor Ponta într-o intervenţia la România TV, referindu-se la atacurile lansate luni de preşedintele Traian Băsescu.
Filip Stan
26 aug. 2013, 19:32
Ponta răspunde atacurilor lui Băsescu: E cineva la

De câte ori fac o vizită externă, preşedintele face o conferinţă de presă în care mă face cu ou şi cu oţet. În timp ce preşedintele mă înjura pe la TV, eu eram la Chişinău şi le arătam oamenilor că România poate să facă ceva şi pentru Republica Moldova. Încerc şi la Chişinău aşa să prezint partea frumoasă, civilizată a României. Că cineva mă înjura la Bucureşti, nu pot decât să regret”, a declarat, la România TV, premierul Victor Ponta.

Mai mult, premierul a adăugat că „fiind pe teren e cineva în tribună, din păcate la tribuna oficială, care mă înjură tot timpul„. „Eu îmi fac treaba mea, mi-o fac şi aici la Chişinău să reprezint România cu onoare”, a spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a vorbit şi despre plecarea lui Crin Antonescu de la ceremonia de la Palatul Cotroceni exact la începutul discursului preşedintelui Traian Băsescu.

Am discutat cu domnul Antonescu înainte de depunerea jurământului. Niciunul dintre noi nu a dat atenţie acestui moment. A asistat, din câte ştiu. Ca să vă spun sincer, eu nu ştiu câtă lume se mai uită la scenetele de la Cotroceni, mi se par de prost gust. Domnul Antonescu care îşi doreşte să fie preşedinte trebuie să asiste cât mai puţin la degradarea acestei funcţii. Vreau să cred că de la anul o să avem un preşedinte, nu un personaj tragicomic, iar domnul Antonescu asta încearcă să creioneze, un nou profil de preşedinte”, a declarat premierul, la România TV.

De asemenea, Ponta a subliniat faptul că şi el a fost cândva în ipostaza în care preşedintele Băsescu anunţa că acesta nu o să fie niciodată premier. „Poate număraţi dvs. de câte ori v-a anunţat preşedintele că eu n-o să fiu premier şi a avut dreptate, n-am fost o dată, ci de două ori. La mine aşa a fost, a zis că n-o să fiu niciodată premier. Are dreptate omul, în felul lui”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că „eu respect funcţia de preşedinte şi instituţia prezidenţială”. „Faptul că domnul Băsescu nu se comportă ca un preşedinte e alegerea lui, îmi doresc ca România să aibă de la anul un şef al statului care să îi facă cinste. Nu o să mă auziţi vreodată spunând vreun lucru rău despre România, despre preşedintele ţării. Bătăliile noastre interne sunt ale noastre, dar să vorbesc de rău ţara prin străinătate e o mare ticăloşie şi mă deranjează”, a spus Ponta.

Mai mult, premierul a menţionat faptul că preşedintele Traian Băsescu i-a făcut „lucruri grele”, însă a ajuns „la un grad în care poate să îl ignore destul de mult”.

„Mi-a făcut deja lucruri mai grele. Să fii înjurat că te-ai dus în vacanţă cu copiii e un lucru neplăcut. Orgoliile sau supărările mele nu sunt mai importante, nu e cazul să mă plâng. Îmi fac datoria ca prim-ministru, poate să zică domnul Băsescu ce vrea. Recunosc că am ajuns la un grad în care pot să îl ignor destul de mult„, a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că este timpul ca premierul Victor Ponta să guverneze şi să renunţe la luptele politice. Şeful statului a compeltat că „drumul pe care merge ţara este unul periculos” şi că nu mai are încredere în Guvern, pentru că cei care îl compun se dovedesc a fi incompetenţi.

Totodată, Traian Băsescu a fost întrebat, luni, cum califică plecarea lui Crin Antonescu, de la Cotroceni înainte de sfârşitul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură de către Ramona Mănescu, el răspunzând: „Nu o să fie niciodată preşedinte, nu ştie ce înseamnă să fii preşedinte„.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Șoseaua spectaculoasă, lungă de aproape 80 de kilometri, care e aproape de finalizare. Va atrage mulți turiști din țară și străinătate
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Ținuta provocatoare purtată de Daniela Crudu la botezul copilului. A atras toate privirile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România pe 7 și 8 iulie! Regiunile în care se vor resimți temperaturi de până la 37 de grade
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cântărețul italian Pino D’Angio a murit la vârsta de 71 de ani
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!