Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu, eliminate din Europa League

Petrolul Ploieşti a părăsit cu capul sus competiţia de fotbal Europa League, după ce a învins formaţia galeză Swansea City cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'', în manşa a doua a fazei playoff. Partida a fost urmărită de 12.592 de prahoveni veniţi să îşi susţină echipa locală. De asemenea, Astra Giurgiu a ratat calificarea în grupe, după ce a remizat cu Maccabi Haifa, 1-1 (1-1), joi seara, pe stadionul ''Ceahlăul'' din Piatra Neamţ.
Filip Stan
29 aug. 2013, 20:57
Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu, eliminate din Europa League

Petrolul, care avea şanse minime de calificare în grupe după eşecul categoric din tur, 1-5, a reuşit o victorie de palmares, prin golurile marcate de Njongo Priso (73) şi Hamza Younes (83), respectiv Roland Lamah (74). Cu un deficit de două goluri după meciul tur (2-0 pentru israelieni), Astra a deschis scorul prin Valerică Găman (27), dar gafa portarului Lung jr i-a permis lui Ruben Rayos ”Rayo” (34) să egaleze şi să taie avântul giurgiuvenilor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Play-off Liga Europa: Adversari tari pentru Astra, Pandurii şi Petrolul

Petrolul a făcut un joc agresiv, determinat, dar nu a reuşit să îşi creeze prea multe ocazii clare de gol în prima repriză a partidei cu formaţia galeză Swansea City, reprezentantă a Angliei, după ce a câştigat Cupa Ligii. Prima şansă notabilă a fost foarfeca lui Younes din marginea careului mare (30), care a trecut puţin peste transversală. Echipa lui Contra a început excelent repriza secundă şi Filipe Teixeira a şutat la colţul scurt, dar Tremmel a respins în bară (46). Guilherme l-a întrebuinţat şi el pe portarul german (50), din lovitură liberă, dar şi galezii au avut o mare ocazie de gol, pe contraatac, prin Donnelly, al cărui şut-centrare a fost deviat în bară de Geraldo Alves (52). Apoi, Bornescu a salvat golul în min. 64, la mingea trimisă de Pablo. Portarul Petrolului a fost din nou providenţial în faţa lui Donnelly (70). Hoban a ratat şi el golul în min. 72, din poziţie excelentă.

Petrolul a reuşit să deschidă scorul prin camerunezul Njongo Priso (73), rămas singur cu portarul, după o pasă excelentă a lui Guilherme: 1-0. Pentru Priso a fost primul gol sub tricoul ”găzarilor”. Din păcate, oaspeţii au egalat un minut mai târziu, la o neatenţie a apărării petroliste, prin Roland Lamah (74): 1-1.

Câştigătoarea Cupei României a trecut din nou la conducere în min. 83, când Younes a fructificat cu capul centrarea lui Guilherme: 2-1.

Pe un teren greu, din cauza ploii, Astra a avut prima ocazie de gol în min. 10, dar William de Amorim a trimis alături cu capul centrarea lui Enache. Astra a deschis scorul în min. 27, prin Găman, care a sancţionat o ieşire neinspirată a portarului Saranov, la o lovitură de colţ: 1-0. Doar şapte minute s-au aflat giurgiuvenii în avantaj, pentru că spaniolul Rayo l-a surprins pe portarul Lung jr cu un şut din unghi, direct din lovitură liberă: 1-1 (34).

Citeşte şi Maccabi Haifa – Astra Giurgiu 2-0, în playoff-ul Europa League

Maccabi putea chiar intra în avantaj la pauză, dar şutul lui Turgeman, din careu, a ocolit de foarte puţin poarta (43), iar Lung a salvat cu piciorul la mingea trimisă de Abuhazira (45+1). La reluare, Astra a atacat haotic şi nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol, iar tot oaspeţii au fost mai periculoşi pe contre.

Jocul Astrei a suferit, fără trei oameni de bază, fundaşul Măţel (suspendat), mijlocaşul Tembo (pus pe lista de transferuri) şi atacantul Budescu (accidentat). Echipa din Giurgiu, debutantă în cupele europene, a ieşit, totuşi, cu capul sus din competiţie, după o serie de rezultate bune.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Construcția fenomen din România pe care Ceaușescu a făcut-o cu gândul la invazia rușilor. Spionajul american a fost în alertă tot timpul
Capital.ro
S-a dat ordin: Să fie amendat de urgenţă! Obligatoriu în toate localitățile din România. E incorect
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Val de caniculă pe litoral: temperaturi record și prețuri în creștere atrag turiști numeroși
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'