Omul de afaceri Liviu Jîtea şi alte 18 persoane, trimişi în judecată pentru contrabandă cu alcool

Omul de afaceri Liviu Jîtea şi alte 18 persoane au fost trimişi în judecată pentru contrabandă cu alcool, prin care au produs un prejudiciu de peste 58 de milioane de lei, precum şi pentru furt de gaze, în valoare de 2,7 milioane de lei.
Iulian Tudor
30 aug. 2013, 10:10
Omul de afaceri Liviu Jîtea şi alte 18 persoane, trimişi în judecată pentru contrabandă cu alcool

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galaţi i-au trimis în judecată, în 29 august, pe omul de afaceri Mircea Liviu Jîtea, Raluca Milea, Florenţa Mona Ionescu, Neculai Bica, Mihai Viorel Tucan, Valentina Tucan, Ciprian Neagu, Nicuţa Robu, Antoaneta Iuliana Georgian, Marian Cătălin Irimia, Costică Creiţă, Ionuţ Marianov Grăjdeanu, Angi Toni Antoniu, Stoica Cristea, Alexandru Bartoş, Decebal Vasile Taranciuc, Lucian Datcu, Dănuţ Panciu, Marian Guţan, precum şi societatea comercială Trust LF Trade SRL Focşani, potrivit Mediafax.

Membrii grupului infracţional organizat sunt acuzaţi că au amplasat instalaţii neautorizate înaintea contoarelor unei linii tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat de la societatea Trust LF Trade SRL Focşani, sustrăgând astfel peste 1.443.000 de litri de alcool.

Alcoolul produs şi comercializat ilegal nu a fost înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii, membrii grupării obţinând din vânzarea acestuia peste 13,6 milioane de lei.

În acest mod, membrii grupării au produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 58,4 milioane de lei, reprezentând accize, taxe şi impozite.

Membrii grupării mai sunt acuzaţi că au blocat echipamentele de măsurare a consumului de gaze naturale şi au sustras, în mod repetat, gaz metan în valoare de 2,7 milioane de lei, acesta fiind folosit pentru funcţionarea instalaţiei ilegale de producţie a alcoolului.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Galaţi, primul termen fiind stabilit în 10 octombrie.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Distrigaz Sud Reţele Galaţi s-au constituit părţi civile în cauză, pentru recuperarea prejudiciilor.

Liviu Jitea este considerat cel mai bogat om de afaceri din Vrancea, al cărui nume figurează în Top 300 Capital, cu o avere estimată la 56-58 de milioane de euro. El este acţionar majoritar la societăţile Trust LF SA, SC Vranlact SA şi Vinexport SA, toate cu sediul în Focşani.

Trust LF este societate producătoare de băuturi spirtoase, iar Vinexport produce vinuri. Liviu Jitea nu are calitatea de administrator la niciuna dintre firme, afacerile fiind conduse de directori. SC Vranlact SA produce brânzeturi şi lactate.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!