Potrivit surselor citate, Mihai Oroveanu era internat la un spital din Bucureşti de luni, după ce a suferit un infarct, scrie Mediafax.
Mihai Oroveanu, născut pe 20 septembrie 1946, la Bucureşti, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi longevivi directori ai unei instituţii muzeale din România.
Istoric de artă, fotograf, curator şi colecţionar de artă el însuşi, Mihai Oroveanu a fost şi un bun cunoscător al artei internaţionale actuale.
Mihai Oroveanu a studiat istoria artei la Institutul de Arte Plastice din Bucureşti. Curator de expoziţii la Oficiul Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă (1970 – 1980), ulterior fotograf profesionist, Mihai Oroveanu a avut contribuţii în mod constant în revistele Arta şi Secolul XX.
În 1990, Mihai Oroveanu a devenit director general al Oficiului Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă.
Începând din anul 2001, Mihai Oroveanu a fost director general al Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.
Mihai Oroveanu a organizat şi co-organizat numeroase expoziţii şi a scris mai multe cărţi de artă, între care volumele „Ateliere de artişti din Bucureşti”, „România Modernă. Documente fotografice 1859-1949 (Modern Romania. Photographic documents 1859-1949)” şi „Horia Bernea”.
De asemenea, el a fost membru al unor jurii naţionale şi internaţionale ale unor concursuri de artă şi fotografie.
În anul 2009, Mihai Oroveanu a fost invitat la „Arte marţiale”, o serie de dezbateri privind arta contemporană, organizată lunar la momentul respectiv de Institutul Cultural Român (ICR), sub coordonarea istoricului de artă Erwin Kessler.
La momentul respectiv, Erwin Kessler spunea despre Mihai Oroveanu că „poate doar guvernatorul BNR îl egalează în ceea ce priveşte prezenţa neîntreruptă la cârma uneia dintre instituţiile reprezentative ale statului”.
„Crescut în lumea artei, altoit uneori (cu bastonul) chiar de către Pallady, s-a bucurat de-a lungul timpului de colaborarea şi de prietenia unora dintre cei mai de seamă artişti români. Istoric de artă, fotograf, curator şi colecţionar de artă el însuşi, Mihai Oroveanu este şi un bun cunoscător al artei internaţionale actuale, al mecanismelor ce guvernează scena artistică şi piaţa globală a vizualului, al sistemului muzeistic şi expoziţional ce susţine şi promovează temele, valorile şi cotele artiştilor actuali”, mai spunea la momentul respectiv Erwin Kessler despre Mihai Oroveanu.
Mihai Oroveanu a fost căsătorit cu Anca Oroveanu, profesor la Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, Facultatea Istoria şi Teoria Artei, şi director ştiinţific la New Europe College.