Participanţii la protest s-au declarat iubitori ai muntelui şi ai sporturilor de iarnă, care s-au mobilizat cu ajutorul internetului pentru a participa la această acţiune, transmite Mediafax.
Unul dintre iniţiatorii protestului, Denisa Pirnea, a dat foc, în mod simbolic, la o machetă a staţiunii, precum şi unui afiş cu ea schiind, afiş pe care anterior semnaseră mulţi dintre cei prezenţi. Macheta includea şi o cutiuţă verde, legată cu o sârmă, între două beţe, aceasta reprezentând telegondola care asigură transportul turiştilor iarna. Cutia respectivă a fost singura care nu a ars în focul ce a cuprins macheta staţiunii, după ce peste ea a fost turnată benzină.
După ce macheta s-a transformat în scrum, participanţii la protest au urcat pârtia pe care o folosesc iarna şi au format aici un lanţ uman care s-a întins pe sute de metri distanţă, pe sub cablurile telegondolei construite în cadrul acestui proiect.
La final, protestatarii au coborât pârtia tot în cadrul unui lanţ uman, lăsând impresia că ar schia, mulţi dintre ei având asupra lor şi echipamentul de schi pe care îl folosesc iarna.
Pe parcursul protestului, participanţii au strigat, în mod simbolic, „Pârtieee”, dar şi „Vreau să schiez în România, nu în Austria”.
De asemenea, toţi participanţii au ridicat, la un moment dat, deasupra capului hârtii de culoare roşie, care reprezintă, conform organizatorilor, cartonaşul roşu arătat guvernanţilor pentru că nu asigură finalizarea proiectului.
Denisa Pirnea a precizat corespondentului MEDIAFAX că protestul respectiv nu este singurul pe care vrea să îl iniţieze pentru a se asigura că proiectul denumit Ski Resort Transalpina va fi finalizat de către actualul Guvern.
„Mai e de făcut 8 la sută din acest proiect, dar finanţarea a fost oprită şi tare ne e teamă că totul se va deteriora. Vrem să ne asigurăm că şi la iarnă vom putea schia aici, aşa cum au făcut-o 60.000 de oameni iarna trecută. Vor cei din Guvern să ne ducem doar în Austria? Nu cred! Vom protesta în continuare la ministere, la Preşedinţie, peste tot pe unde va fi nevoie pentru a ne asigura că ceea ce s-a făcut până acum va fi păstrat şi proiectul va fi dus la bun sfârşit”, a menţionat Pirnea.
Conform acesteia, domeniul schiabil de la Vidra are până acum nouă kilometri de pârtie, şapte pârtii amenajate pentru turişti, precum şi o telegondolă cu 94 de cabine. De asemenea, aici există două staţii de telescaun şi patru staţii de teleschi, investiţia totală a proiectului fiind de 35 de milioane de euro.
Protestatarii cer alocarea de fonduri pentru a se realiza şi restul lucrărilor din proiect, respectiv racordul cu şoseaua principală, construirea a două nivele de parcare, dar şi accesul spre locurile de parcare şi realizarea unui restaurant, la care a fost construită deja fundaţia.