Reprezentanţii unei primării, primiţi cu pietre şi cocteiluri Molotov la o demolare

Reprezentanţii primăriei comunei dâmboviţene Finta au fost primiţi, miercuri, cu pietre şi cocteiluri Molotov la o acţiune de demolare, iar poliţiştii au intervenit pentru a aplana conflictul dintre autorităţi şi proprietarul unui gard construit pe domeniul public, relatează Mediafax.
Iulian Tudor
04 sept. 2013, 15:17
Reprezentanţii unei primării, primiţi cu pietre şi cocteiluri Molotov la o demolare

Autorităţile locale au intervenit cu un buldozer, miercuri, pentru a demola un gard care ar fi fost construit de o familie pe domeniul public în satul Gheboaia.

„Terenul face parte din domeniul public al comunei Finta şi este în satul Gheboaia. Suntem acreditaţi să demolăm prin hotărâre de consiliu local. I s-a acordat un termen celui care a ridicat gardul să-l demoleze, nu s-a spus, iar acum autorităţile pun în aplicare legea. Primarul are dreptul să-şi apere bunurile. Aceste demersuri făcute de autorităţi vin în urma solicitărilor venite din partea unor cetăţeni nemulţumiţi”, a declarat Bogdan Dumitru, avocatul Primăriei Finta.

Membrii familiei care trebuie să demoleze gardul i-au atacat pe reprezantanţii primăriei cu pietre şi cocktailuri Molotov, la faţa locului fiind chemaţi agenţii de poliţie din comuna Finta, care au aplanat scandalul.

„Ne judecăm cu autorităţile locale pentru teren, care ne aparţine din bătrâni. Avem titlu de proprietate pe acest loc, autorităţile locale susţin că terenul este din domeniul public, iar gardul împrejmuitor a fost construit ilegal. Astăzi au vrut să demoleze gardul, înainte ca instanţa să se pronunţe, dar i-am întâmpinat cu pietre. Primăria face un abuz să vină să ne demoleze gardul. Deja suntem în instanţă şi aici se va face dreptate. Ce fac dumnealor este de natură penală. Gardul a fost ridicat cu autorizaţie de construcţie, avem titlu de proprietate, iar dumnealor vor să ni-l demoleze ilegal. Să arate actele în baza cărora vor să ne demoleze gardul”, a declarat proprietarul terenului şi al gardului.

În cele din urmă, după aproximativ o oră de scandal, autorităţile au renunţat la demolare şi au plecat cu buldozerul de la faţa locului, hotărând să aştepte decizia instanţei.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
„Circ mediatic”! Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul cu Anamaria Prodan: Are de primit zeci de mii de lei
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Stațiunea care face furori. Este la un pas de Brașov și e de vis
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!