Un drum la magazinele de pe străzile principale ale Londrei, în jurul anului 1800, este privit ca o aventură mistică şi terifiantă de către noi, trăitori în secolul al XXI-lea.
Un studiu realizat de ancestry.co.uk s-a oprit asupra obiceiurilor strămoşilor noştri, iar în lista zilnică de cumpărături, aşa cum azi cumpărăm ceapă, morcovi sau cartofi, atunci se regăseau, spre exemplu, o jumătate de kilogram de burtă, o cutie de lumânări sau chiar şi o jumătate de litru de sânge.
Alte produse la modă care se vindeau în epoca victoriană erau lipitorile, bune pentru a extrage din organism „sângele rău”, ceara pentru aranjat mustaţa, arsenicul sau pistoalele. Cercetările relevă şi aspecte pe care acum le-am considera macabre, măcelarii vremii având la vânzare sânge de animale, bun de băut pentru cei care sufereau de tuberculoză.
Între meseriile care erau la modă la vremea respectivă se numără cele de comerciant de ceară, furnizor de porumb, ceasornicar sau vânzător de lac pentru mobilier, iar magazinele cele mai frecventate erau cele ale pălărierilor, croitoreselor şi cele de încălţăminte.