Antonescu, de acord cu propunerea lui Băsescu în privinţa câinilor: Măcar o luăm pe o cale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, referindu-se la problema câinilor fără stăpân, că "este mai logic" ceea ce a propus Traian Băsescu, respectiv adoptarea unei OUG, apreciind că astfel "măcar o luăm pe o cale", în opinia sa referendumul propus de Oprescu fiind inutil.
Romania TV
05 sept. 2013, 09:29
Antonescu, de acord cu propunerea lui Băsescu în privinţa câinilor: Măcar o luăm pe o cale

Antonescu a susţinut, într-o conferinţă de presă, că, în ordinea priorităţilor bugetare, rezolvarea problemei câinilor de pe străzi trebuia să fie primul obiectiv al autorităţilor locale, înaintea curăţeniei sau a plantării florilor.

„Ce vom vota noi nu are nicio legătură cu debandada câinilor vagabonzi în stradă”, a susţinut liderul PNL, referindu-se la propunerea făcută de către primarul Capitalei, Sorin Oprescu, privind organizarea unui referendum.

Antonescu a mai spus că pentru el este dificil să se gândescă cum va fi formulată întrebarea pentru un eventual referendum.

Liderul PNL a spus că, dacă întrebarea va fi „Doriţi să mai fiţi muşcaţi de câini?”, cu siguranţă bucureştenii vor răspunde că nu doresc. De asemenea, dacă întrebarea ar fi „Doriţi să omorâm toţi câinii?”, cu siguranţă sunt mulţi locuitori ai Capitalei care nu doresc acest lucru, a adăugat Antonescu.

El a spus că nu vede rostul referendumuluim, reprezentând, în opinia sa, doar „o întârziere şi o cheltuială degeaba”.

„E mai logic ce a propus Traian Băsescu (…) Măcar o luăm pe o cale”, a mai declarat Crin Antonescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, „exact ceea ce vrea populaţia”, precizând că a convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru vineri.

Oprescu a arătat că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, „obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia”, iar „referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica” (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Potrivit edilului-şef al Capitalei, referendumul va avea o singură întrebare, respectiv „Sunteţi de acord cu măsura radicală (eutanasierea câinilor fără stăpân – n.r.)?”.

Sorin Oprescu a mai spus că, dacă bucureştenii se vor pronunţa la referendum pentru eutanasierea câinilor vagabonzi, atunci el va putea „pune presiune” pe parlamentari, în vederea adoptării unui act normativ „cum vrea poporul”, legat de această problemă.

Întrebat cum va vota la referendum, primarul general nu a dorit să răspundă, rezumându-se să spună că va vota. El a adăugat că va spune cum a votat după referendum.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute şi verificări privind respectarea legislaţiei legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să aibă acest document. Scrie în Codul Civil
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Viața la bloc. Gestul care îi scandalizează pe vecini. Legea nu-i iartă pe făptași
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Explicația surprinzătoare a clujencei care și-a închiriat apartamentul cu 8.000 de euro, pe durata festivalului UNTOLD: „Am scris un zero în plus”
Capital.ro
Devine interzis în toate țările. UE a dat ordin. Românii nu vor mai avea dreptul să cumpere
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!