Rezultate finale BAC 2013 SESIUNEA DIN TOAMNĂ, după contestaţii

Rezultate finale BAC 2013 SESIUNEA DIN TOAMNĂ. La sesiunea de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris 88.090 de candidaţi, s-au prezentat 72.474, iar 317 dintre aceştia au fost eliminaţi, deoarece au fost surprinşi copiind. Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că 21,5% dintre candidaţi au promovat Bacalaureatul 2013, sesiunea de toamnă.
Roxana Gagiu
06 sept. 2013, 09:16
Rezultate finale BAC 2013 SESIUNEA DIN TOAMNĂ, după contestaţii

Rezultate finale BAC 2013 SESIUNEA DIN TOAMNĂ. În sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2013, au promovat 15.592 de candidaţi, respectiv 21,5% din totalul celor 72.476 prezenţi. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012, se constată o scădere cu 4 puncte procentuale (25,5% – rată de promovare în 2012).

Cel mai ridicat procent s-a înregistrat în judeţul Arad (36,3%), iar cel mai scăzut, în judeţul Ilfov – 10%. Cele mai multe medii obţinute de candidaţi au fost între 6.00 și 6.49 – 9.743.

Nici unul dintre participanţii la examenul naţional de Bacalaureat nu a obţinut media 10.

Citeşte şi: SCHIMBĂRI ÎN EDUCAŢIE. Vezi ce îi aşteaptă pe elevi în anul şcolar 2013-2014

18.555 de contestaţii au fost depuse la probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea august-septembrie, iar cele mai multe dintre acestea au vizat proba scrisă de Limba şi literatura română-6.860.

Rezultate finale BAC 2013 SESIUNEA DIN TOAMNĂ. La proba la alegere a profilului şi specializării s-au înregistrat 6.426 de contestaţii (3.258 la Anatomie, 1.548 la Geografie, 841 la Biologie, 298 la Fizică, 292 la Chimie, 66 la Informatică, 38 la Logică, 29 la Psihologie, 24 la Sociologie, 23 la Economie şi 9 la Filosofie), iar la proba obligatorie a profilului – 5.187 de contestaţii, dintre care 4.523 la Matematică şi 664 la Istorie.

Pentru proba scrisă la Limba şi literatura maternă au fost depuse 82 de contestaţii, dintre care 74 la Limba şi literatura maghiară, respectiv 8 la Limba şi literatura germană.

Citeşte şi: CALENDAR ŞCOLAR 2013-2014. Când vor avea elevii vacanţă

NOUA PROGRAMĂ ŞCOLARĂ pentru învăţământul primar. Ce materii se introduc

Ministerul Educaţiei a publicat noile programe şcolare pentru învăţământul primar. Acestea se vor aplica din septembrie 2013 la clasele pregătitoare şi I-a şi din 2014, pentru clasa a II-a.

Elevii de la clasa pregătitoare şi până la clasa a III-a vor studia „Arte vizuale şi abilităţi practice” de două ori pe săptămână. Elevii de clasa a III-a vor studia, o oră pe săptămână, „Educaţie civică„.

Mai mult, elevii de a III-a şi a IV-a vor face două ore de limba străină pe săptămână, iar micuţii de clasa I vor face şapte ore de „Comunicare în limba română„, faţă de şase ore, care erau prevăzute iniţial.

Toţi elevii de la ciclul primar vor avea în programa şcolară două ore pe săptămână de educaţie fizică, urmând ca de la clasa a III-a să se introducă şi o oră de „Joc şi mişcare„. În schimb, elevii de la clasa pregătitoare până la clasa a II-a vor rămâne cu două ore de „Muzică şi mişcare” pe săptămână, însă, de la clasa a III-a, disciplina va avea o oră, odată cu introducerea materiei „Joc şi mişcare”.

Religia se va studia tot cu oră pe săptămână. Elevii de la clasa pregătitoare vor face două ore de „Dezvoltare personală” pe săptămână în loc de una, cum era prevăzut iniţial.

La clasele pregătitoare şi clasa I, toate orele vor dura 30-35 de minute, iar restul timpului va fi alocat activităţilor recreative. La clasele a II-a, a III-a şi a IV-a, orele vor avea o durată de 45 de minute.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu risc seismic în ultimii 3 ani. Nicușor Dan anunță măsuri suplimentare de evaluare
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!