Dacă nu achită suma, care ar putea fi cuprinsă între 5.000 şi 7.000 de euro, în funcție de proceduri și medicamente, Spitalul Universitar de Urgență București îl va da în judecată. Este posibil ca Lucescu să aibă o asigurare care să acopere aceste cheltuieli. Polița RCA acoperă doar tratamentul victimelor, scriu jurnaliştii de la
dcnews.ro.
Spitalele au primit de la CNAS dreptul de a recupera și folosi sumele datorate de șoferii neatenți sau de agresorii care bagă oameni în spitalm, de mai bine de doi ani.
„Avem multe procese pe rol, iar sumele recuperate sunt de nivelul zecilor de mii de euro”, a declarat pentru dcnews.ro conf. Cătălin Cârstoiu, managerul SUUB. „Cel mai recent proces câștigat de firma de avocatură care ne reprezintă a adus spitalului circa 50.000 de euro, cheltuiți cu tratamentul unui tânăr spitalizat la Terapie Intensivă, după un accident în trafic. A plătit firma de asigurare, în acest caz. În cazurile în care, după o decizie a instanței, vinovații nu au avut banii necesari pentru plata cheltuielilor de spitalizare și nici o poliță care să le acoepre riscul, am pus poprire pe salariile acestora și primim tranșe lunare, până la acoperirea datoriilor. Banii recuperați astfel îi folosim pentru dotări sau cheltuieli cu medicamente”, a mai spus managerul pentru dcnews.ro.
Cârstoiu a refuzat să ne precizeze cât s-a cheltuit până acum cu Mircea Lucescu. O zi de internare la ATI poate depăși o mie de euro. La aceasta se adaugă costul medicamentelor și al investigațiilor. Potrivit calculelor jurnaliştilor dcnews.ro antibioticele folosite pentru Mircea Lucescu costă peste 2.000 de lei, pe zi. Mircea Lucescu ar putea sta minim 7 zile la SUUB.