Apără-te de răceală şi gripă în mod natural: 10 alimente pentru o imunitate de fier

Odată cu venirea sezonului mai rece imunitatea noastră trebuie să facă faţă frigului, microbilor şi chiar stresului. Pentru că o alimentaţie sănătoasă ne poate feri de răceli şi gripă, iată 10 alimente pentru o imunitate de fier.
Filip Stan
09 sept. 2013, 14:37
Apără-te de răceală şi gripă în mod natural: 10 alimente pentru o imunitate de fier

1. Usturoiul este cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antivirale. De asemenea, acesta stimulează creşterea celulelor albe din sânge şi acţionează ca un antioxidant pentru organism. Dacă nu vă place gustul puternic, îl puteţi ascunde oricând prin adăugarea lui în mâncăruri după ce îl tăiaţi, mărunţiţi sau zbrobiţi, efectul asupra sănătăţii va fi la fel de bun.

Vrei să te fereşti de cancer? Iată ce îţi recomandă medicii să mănânci

2. Grapefruitul are un conţinut ridicat de vitamina C, ceea ce ne ajută sistemul imunitar să lupte nu doar împotriva răcelilor, dar şi a virozelor.

3. Ciupercile sunt delicioase nu doar în mâncăruri, dar şi pentru sănătatea noastră. Conţinutul ridicat de selenium şi antioxidanţi, precum şi nivelul crescut de vitamina B stimulează sistemul imunitar să lupte mai bine împotriva agresiunilor din exterior.

Surse naturale de vitamine şi minerale

4. Carotenoidele, legumele de culoare galbenă, roşie, verde sau portocalie, ajută la întărirea sistemului imunitar. Cu cât consumi legume de mai multe culori, cu atât vei avea o sănătate mai puternică.

5. Conopida, precum şi brocoli şi varza, legumele crucifere, au un conţinut ridicat de vitamine cu proprietăţi antioxidante esenţiale pentru o sănătate de fier. De asemenea, aceste legume, care conţin vitamina H, ajută la funcţionarea corectă a organismului, ceea ce înseamnă mai puţine boli.

Citeşte şi Motive şi beneficii pentru a mânca mai multe legume

6. Fructele acai sunt cunoscute pentru proprietăţile sale de a arde grăsimile, însă aceste boabe au un conţinut ridicat de antioxidanţi.

7. Nucile reprezintă un beneficiu pentru sănătatea noastră, nu doar datorită proteinelor pe care le conţin, dar şi pentru grăsimile bune, esenţiale pentru o dietă corectă. Vitamina E, acizii graşi omega 3 şi niveluri ridicate de antioxidanţi sunt doar câteva dintre ajutoarele pe care sistemul nostru imunitar le primeşte de la aceste nuci.

8. Gălbenuşul de ou este foarte bogat în proteine, are zinc şi seleniu, precum şi alte minerale esenţiale pentru un organism puternic. Deşi conţin colesterol, dacă sunt consumate în moderaţie gălbenuşurile de ou întăresc sistemul imunitar.

Citeşte şi Ce alimente să mănânci pentru a-ţi recăpăta energia

9. Stridiile, deşi nu sunt un aliment foarte la îndemână, reprezintă un plus pentru sănătatea noastră. Zincul conţinut de acestea are componente antivirale, esenţiale pentru a combate răceala şi gripa.

10. Iaurtul şi bacteriile sănătoase pe care le conţine acesta protejează tractul intestinal împotriva bolilor gastro-intestinale. În plus, conţinutul de proteine cu numărul redus de calorii stimulează sistemul imunitar indiferent de forma în care este consumat.

Spynews
La ce oră are loc finala de la 100 de metri liber, unde David Popovici vrea un nou aur olimpic. Programul complet al zilei de 31 iulie
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Bombă! Revine Gigi Becali în politică!? „O să fiu deputat în decembrie!” Video exclusiv
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Producția de energie a României s-a prăbușit
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
Drama care i-a marcat viața lui Andrei Stoica. Totul s-a schimbat din acel moment! Campionul, declarații emoționante la Star matinal e pe val: ”Plângeam în fiecare seară” | VIDEO
Spynews
Cătălin Bordea a oferit prima reacție în războiul dintre fosta soție, Livia, și prietenii săi: „Au fost lezați”
Evz.ro
Se scumpește rovinieta. Ce includ noile prețuri
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Nuntă cu 1.200 de invitați în Maramureș! Cum au reacționat internauții după ce evenimentul a ajuns viral pe TikTok: „Am zis că e filmare de la Beach Please”
Capital.ro
UE a dat ordin. România va impune interdicție. Românii care au interzis în tren
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Robert Reich critică echipa Trump-Vance pentru misoginism într-o analiză publicată în The Guardian
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?