Poliţiştii din Constanţa ce au bătut un agent sub acoperire au fost trimişi în judecată

Patru poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa au fost trimiţi în judecată, fiind acuzaţi că au dezbrăcat un investigator sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă şi l-au ameninţat cu arma pentru a recunoaşte că este ofiţer de poliţie şi a fost pus să îi testeze.
Romania TV
10 sept. 2013, 14:00
Poliţiştii din Constanţa ce au bătut un agent sub acoperire au fost trimişi în judecată

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată, în 9 septembrie, în stare de arest, pe Bogdan Mircea Teodorescu şi pe Vlad Ştefan Zaharescu, precum şi pe Dragoş Emil Petcu, pentru tortură, lipsire de libertate în mod ilegal, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi fals intelectual.

Alături de aceştia va fi judecat şi Cristian Dolană, pentru tortură şi complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanţei supreme.

Procurorii arată, în actul de sesizare a instanţei, că în noaptea de 2 spre 3 mai, Bogdan Mircea Teodorescu, Vlad Ştefan Zaharescu, Dragoş Emil Petcu şi Cristian Dolană, toţi poliţişti la BCCO Constanţa, desfăşurau o acţiune privind combaterea traficului de droguri în zona unui club din staţiunea Mamaia, timp în care în aceeaşi zonă îşi desfăşura activitatea şi investigatorul sub acoperire TFC.

„În momentul în care investigatorul sub acoperire l-a abordat pe inculpatul Petcu Dragoş Emil, oferindu-i spre vânzare un plic cu substanţă vegetală, de culoare preponderent verde (sub pretextul că ar fi o substanţă stupefiantă), a intervenit şi inculpatul Teodorescu Bogdan Mircea, care i-a luat investigatorului din buzunar portmoneul, iar ceilalţi doi inculpaţi i-au luat telefoanele mobile. Apoi, fără a avea autorizaţie de percheziţie domiciliară, inculpaţii Petcu Dragoş Emil, Teodorescu Bogdan Mircea şi Zaharia Vlad Ştefan l-au condus pe investigatorul sub acoperire în camera sa de hotel, unde au efectuat o percheziţie, context în care au ridicat suma de 2.700 lei prezentată de acesta din urmă”, au scris procurorii în documentul citat.

Ulterior, având suspiciuni că T.F.C. ar putea să fie investigator sub acoperire, cei patru poliţişti de la BCCO Constanţa l-au torturat fizic şi psihic, pentru a-l face să mărturisească faptul că este poliţist sub acoperire, pentru a-l intimida şi pentru a-l pedepsi că a dat dovadă de „lipsă de loialitate” când i-a testat.

„Faptele au fost comise în parcarea unui club din Mamaia, în parte în autoturismul de serviciu şi în parte în vecinătatea acestuia. Investigatorul sub acoperire a fost încătuşat, fără a fi întrunite cerinţele legale pentru luarea acestei măsuri, fiind lovit în mod repetat cu pumnii în zona capului pentru a-şi declina calitatea de poliţist; a fost complet dezbrăcat în parcarea menţionată (sub pretextul unei percheziţii corporale) şi lovit peste picioare cu o bâtă”, au precizat procurorii.

Cei patru poliţişti de la BCCO Constanţa l-au ameninţat pe investigatorul sub acoperire cu arma, pe care i-au pus-o la tâmplă şi în zona abdomenului, simulând apăsarea trăgaciului. De asemenea, poliţiştii au proferat ameninţări la adresa investigatorului, a familiei sale şi a colaboratorilor săi, au arătat procurorii.

„Inculpaţii au încetat seria violenţelor fizice şi psihice după circa o oră şi jumătate şi numai după ce T.F.C. a recunoscut că este lucrător de poliţie, după care s-au deplasat la sediul instituţiei la care îşi desfăşurau activitatea, întocmind un proces-verbal de constatare, datat 03.05.2013, înscris ce cuprindea o serie de menţiuni false referitoare la acţiunea lor privind investigatorul sub acoperire”, au mai scris procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit la 24 octombrie.

Ofiţerii de poliţie judiciară Bogdan Mircea Teodorescu şi Dragoş Emil Petcu, precum şi agentul de poliţie Vlad Ştefan Zaharia sunt judecaţi şi într-un dosar în care procurorii DNA îi acuză de folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, în 29 decembrie 2010 şi 28 ianuarie 2011, Teodorescu, Petcu şi Zaharia l-au anunţat pe reprezentantul unui magazin în care erau vândute produse etnobotanice, denunţător în cauză, că vor fi organizate „controale pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope”.

Acţiunile erau derulate de reprezentanţii mai multor instituţii publice din judeţul Constanţa şi, având în vedere că şi angajaţi de la BCCO Constanţa participau la controale, cei trei poliţişti aflau direct despre organizarea acestora, în virtutea atribuţiilor de serviciu. Cei trei poliţişti de la BCCO Constanţa îi spuneau reprezentantului magazinului data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanţa în 17 iulie şi are primul termen de judecată în 12 septembrie.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Animalul crescut de români doar pentru plăcerile străinilor. Are o carne bogată în proteine, dar care ajunge imediat la export. Magazinele din România nu sunt interesate și statul nici măcar nu mai știe numărul exemplarelor
Capital.ro
Anunț pentru toți românii cu buletin și card bancar. E complet gratuit. Statul te ajută
Playtech.ro
AVEM decizia TAS pentru Sabrina Voinea și Ana Bărbosu! Total neaşteptat ce măsură s-a luat
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Prezență bizară în zona centurii localității Florești din Cluj. A fost apelat 112, polițiștii fac căutări
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Schimbarea domiciliului. Obligațiile pe care mulți le ignoră
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
TAS a decis: vești CRUNTE pentru Sabrina Voinea. E sau nu corect verdictul lor final?! Tu ce părere ai?
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Marea vedetă s-a stins la 55 de ani: Te vom purta în gând
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Medicul Gabriel Diaconu își anunță demisia din funcția de consilier onorific al ministrului Sănătății
MediaFlux
AMENZI pentru PERSOANELE FIZICE! AU ÎNCEPUT CONTROALELE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!