Primele date ale anchetei în cazul turistei care a căzut din tiroliană, la Bran

Primele date ale anchetei în cazul turistei care a căzut din tiroliană într-un complex din Bran arată că femeia ar fi început coborârea înainte ca angajatul responsabil cu siguranţa turiştilor să îi încheie toate chingile.
Filip Stan
11 sept. 2013, 15:28
Primele date ale anchetei în cazul turistei care a căzut din tiroliană, la Bran

Potrivit şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Braşov, Sorin Susanu, după primele verificări s-a stabilit că echipamentul şi tiroliana erau în stare bună, însă femeia ar fi început coborârea pe tiroliană înainte ca angajatul responsabil cu siguranţa acesteia să îi lege toate chingile.

„Deocamdată nu este finalizată ancheta. În două-trei zile vom şti care este situaţia. Nu pare să fie de vină echipamentul sau tiroloana. Este posibil ca greşeala să fie a celui care avea obligaţia, din partea societăţii, să asigure corespunzător turistul. Se pare că femeia a plecat mai repede şi nu a apucat să fie ancorată corespunzător„, a declarat Susanu pentru Mediafax.

El a precizat că reprezentanţii societăţii sunt cooperanţi şi le-au pus la dispoziţie anchetatorilor toate documentele necesare.

Şeful CJPC Braşov a mai spus că în această perioadă se fac controale la toate unităţile de agrement, verificându-se dacă sunt respectate normele de siguranţă.

La complexul turistic din Bran au deschis o anchetă şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov, pentru a se stabili dacă este vorba despre un accident de muncă sau neglijenţă în serviciu.

În prezent, femeia este internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Directorul unităţii medicale, Ovidiu Butuc, a declarat, miercuri, Mediafax că femeia a ieşit din comă şi este în stare stabilă.

„A ieşit din comă, este conştientă şi stabilă hemodinamic. A suferit un uşor edem cerebral, hemoragie subarahniodană, contuzii toracice şi pulmonare. În mod surprinzăror, nu a necesitat nicio operaţie. Am hotărât să o transferăm de la Anestezie-Terapie Intensivă la Clinica de Neurochirurgie, pentru a o putea ţine sub observaţie şi urmează să fie mutată acolo în cursul acestei zile”, a spus Butuc.

Femeia, în vârstă de 33 de ani, care se afla la un complex turistic din staţiunea braşoveană Bran a căzut, luni, de pe o tiroliană şi a intrat în comă după ce s-a lovit puternic la cap, ea fiind preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul Judeţean Mureş. Femeia, care este din Câmpina, se afla la complexul turistic împreună cu soţul şi copilul de cinci ani. Ea lucrează la Serviciul Control din Poliţia Locală Câmpina.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat, marţi, că femeia a coborât cu tiroliana imediat după fiul ei, în vârstă de 5 ani. În timpul coborârii, turistei i s-ar fi desfăcut chingile şi s-a prăbuşit de la o înălţime de 10-15 metri.

Femeia purta cască de protecţie, iar primele verificări arată că harnaşamentul nu s-ar fi rupt în timpul coborârii, a spus Naghi.

El a precizat că instalaţia de la complexul de agrement din Bran are o lungime de 35 de metri şi este amplasată la o înălţime de 10-15 metri.

„Poliţiştii au constatat că baza de agrement a complexului turistic include şi o instalaţie tip tiroliană, în lungime de 35 metri şi o înălţime de 10-15 metri, la care au acces gratuit turiştii cazaţi în complex. Ieri (luni – n.r.), o turistă de 33 ani cazată la complexul respectiv a utilizat instalaţia tiroliană şi a căzut în timp ce cobora. Victima a fost transportată la spital, iar cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

Poliţiştii au audiat mai mulţi martori, precum şi pe administratorul complexului turistic şi pe angajaţi, iar dacă se va stabili că femeia a căzut din cauza echipamentului administratorul şi angajaţii ar putea fi cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, mai spunea Naghi.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât costă, de fapt, chiria în Grecia pentru o lună de zile. Mulți români stau în vacanță în Thassos, după ce și-au închiriat case la prețuri ireal de mici. Este afacerea momentului
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete de făcut acasă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la iveală, prietenul lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
China intenționează să construiască un tren de mare viteză de 13.000 kilometri până în SUA
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'