Una din ţările cu TRADIŢIE în consumul de BERE şi-a diversificat gusturile, orientându-se spre SUCURI

Consumul de bere a scăzut în Germania. Deşi rămâne opţiunea preferată, populaţia şi-a diversificat în ultimii 20 de ani gusturile, orientându-se spre băuturile răcoritoare.
Alina Costache
12 sept. 2013, 14:16
Una din ţările cu TRADIŢIE în consumul de BERE şi-a diversificat gusturile, orientându-se spre SUCURI

Berea începe să piardă teren în Germania. Este o băutură din cele mai vechi timpuri, pe bază de apă, orz şi drojdie şi a fost descoperită de sumerieni. Dar cei care au perfecţionat-o au fost călugării germani medievali: aceşti primi berari au fost cei care, an de an, au dezvoltat tradiţionala licoare galbenă, acidulată şi cu guler de spumă albă, potrivit Agerpres.

Berea medievală a devenit la un moment dat alternativa ieftină a vinului. Pentru mulţi, reprezenta o băutură puţin rafinată, menită să-i mulţumească pe cei umili în Evul Mediu. În zilele de azi, deşi consumul a mai scăzut, berea rămâne totuşi opţiunea preferată a germanilor.

Citeşte şi Cum deschizi o sticlă de bere, când nu ai desfăcător? Metoda uluitoare a unui german VIDEO

Tradiţia este importantă în Germania şi face trimitere la identitate. Este şi motivul pentru care berea este un simbol de identitate naţională iar consumul său trebuie stimulat: un german bea în medie 100 de litri de bere pe an – cel mai mare consum pe cap de locuitor din întreaga lume.

Fabricile de bere generează în jur de 65.000 de locuri de muncă şi produc circa 100 de milioane de hectolitri, ceea ce corespunde cu circa 10% din producţia mondială.

Din Shanghai până la New York, sau de la Johannesburg până în Siberia, trecând prin Buenos Aires, berea este cea mai populară băutură care se consumă, din producţie proprie, sau din import.

Şi tocmai către această piaţă mondială s-au orientat producătorii germani de bere cu proiectele lor de afaceri. Berarii germani au băgat în buzunare 7,6 miliarde de euro şi pot produce anual 150 de milioane de hectolitri de bere. În 2012, au produs însă doar 98 de milioane. În 1975 un german consuma în medie 151 de litri, o cifra care a scăzut la 107, iar tendinţa este de scădere.

Citeşte şi Câtă bere au băut românii în 2011

Potrivit Asociaţiei Producătorilor Germani de Bere, care cuprinde circa 1.340 de fabrici de bere, multe dintre fabricile mici sau mijlocii nu vor supravieţui previzibilului proces de concentrare. Diversificarea este una dintre strategiile prevăzute. Există în jur de 6.000 de varietăţi de bere, multe dintre ele produse de fabrici gestionate chiar de proprietari. Acestea au cunoscut un mare avânt datorită respectării ‘legii purităţii’.

Potrivit acestei legi, procesul de elaborare a berii nu trebuie să utilizeze niciun fel de conservanţi şi trebuie să folosească doar malţ de soi, hamei şi apă. Creşterea cererii de produse locale în aceste vremuri de criză favorizează noua diversitate.

DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum s-a pozat Dana Budeanu de Crăciun: Vedeta a apărut într-o ipostază extrem de provocatoare! – FOTO
Fanatik.ro
Doliu la Hollywood. Un actor extrem de apreciat a murit într-un accident cumplit
Capital.ro
Este ordin de la UE pentru toți șoferii din Europa! Intră în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Adevarul
Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru trafic de imigranți ilegali. A fost prins cu patru vietnamezi în mașină
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Măsura nouă care îi înspăimântă pe șoferii din toată Europa. Se aplică și în România
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Cât costă o noapte de cazare la hotelul de 5 stele în care Andra și Cătălin Măruță au petrecut Crăciunul
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Dispar banii cash? Limită pentru cei care retrag numerar de la ghișeu sau de la bancomate
StirileBZI
Ce mănâncă europenii de Crăciun. Cele mai neobișnuite tradiții culinare
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Zelenski solicită Statelor Unite mărirea ajutorului militar pentru Ucraina
MediaFlux
ANUNȚ despre PENSIILE DIN IANUARIE! ÎNGRIJORĂRI pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă