„Am dat în judecată presupusa Casă Regală de la Sibiu pe care noi, rromii, nu o recunoaştem. Am strâns peste 3.500 de semnături după ce am avut un stabor de peste 400 de persoane. Am depus azi documentul la Tribunalul Argeş, noi contestăm dreptul celor doi de a purta coroanele deoarece nu au făcut şi nu fac bine romilor. Dânşii au un tribunal acolo al lor pe care-l caracterizez ca fiind «două fire, doua paie», el centrează, alt rege dă cu capul, fac între ei justiţie, ceea ce nu este OK. Problema este că pentru a lua o hotărâre la nivelul romilor din România trebuie să participe minim 300, 400 de oameni din etnie. V-am zis că dacă nu vom ajunge la o înţelegere cu ei ne vom adresa organelor statului român să facă lumină în acest caz”, a declarat regele internaţional al tuturor romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu, citat de Mediafax.
Sursa citată a spus că Tribunalul Argeş ar trebui să interzică „total” Casei Regale din Sibiu să nu mai fie casă regală.
„Eu nu am trecut peste tradiţiile romilor, eu le-am respectat, eu nu mi-am bătut joc aşa cum au făcut cei doi care au ignorat tradiţiile şi şi-au bătut joc de întreaga etnie a romilor din România şi din lume. Practic a murit unul şi s-au încoronat doi, asta este o bătaie de joc. Tribunalul Argeş trebuie să decidă dacă ce s-a întâmplat acolo este legal şi pot să vă citesc acum conţinutul documentului lăsat în care cerem interzicerea celor doi fii ai defunctului Florin Cioabă de a mai folosi titlul de rege în numele romilor din România şi din străinătate, interzicerea purtării coroanelor de regi ai romilor din România”, a mai declarat Dan Stănescu.
Reprezentanţii Tribunalului Argeş au înregistrat cererea şi spun că magistraţii Secţiei Civile vor decide dacă instanţa poate interveni în legile romilor şi poate lua o decizie, urmând ca solicitarea să fie declarată admisibilă sau nu.
„Deocamdată, această cerere care a fost depusă astăzi pe rolul instanţei va ajunge la preşedintele Secţiei Civile a instituţiei pentru a se califica într-un mod această solicitare, urmând a se decide în ce materie se va judeca această solicitare. Este o cerere cu care nu ne-am mai confruntat, în documentul depus la instanţă se precizează că este vorba despre o fundaţie a romilor din România şi un domn care se semnează Dan Stănescu, MS, nu ştiu de unde vin aceste iniţiale, de la Măria Sa sau Majestatea Sa. Ei au invocat două articole din noul Cod Civil, art 60 şi 61. Dumnealor pot să facă orice fel de cerere, urmează ca un complet de judecată căruia i se va repartiza cauza să califice cerea şi să vadă dacă ea este admisibilă sau nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Argeş, judecătorul Ioan Fundătureanu.
Citeşte şi Decizie fără precedent în lumea ţigănească