„Nu e rău să-ţi aperi interesele până la capăt. E mai rău să cedezi, să te speli pe mâini„, a spus Cătălin Predoiu la Digi 24, citat de agenţia Mediafax.
Predoiu susţine, potrivit Digi 24, că un litigiu cu Gold Corporation poate înseamna cereri de despăgubiri din partea ambelor părţi şi s-ar putea încheia chiar cu renunţarea la proiect.
Compania a fost „invitată” de un comportament imprudent al lui Ponta şi Şova, spune Cătălin Predoiu: „Nu vorbeşti de posibile despăgubiri, e ca şi cum te predai. Nu cred că îi e atat de simplu companiei să înceapă un proces”.
Fostul ministru al Justiţiei subliniază că într-un litigiu se află multe: „Dacă nu ne facem temele şi nu arătăm că ştim şi noi să luptăm juridic, atunci da, poate să vină cineva să îţi ia şi ceasul de la mână. Să nu se mai văicărească premierul! Luaţi-vă avizele, vedeţi ce e cu mediul, întrebaţi nişte avocaţi. Să nu îmi spună mie domnul Şova că trebuie să adopte Parlamentul un contract de stat, Guvernul trebuie să facă asta. Licenţa ar trebui prelungită tot prin Hotărâre de Guvern„.
Cătălin Predoiu îi mai cere lui Crin Antonescu să ia atitudine şi să trimită proiectul înapoi la Guvern: „Dacă Antonescu e şi altceva decât un vorbitor, să scrie pe hârtie că restitutuie proiectul. De aia ţi-a dat poporul pixul în mână, scrie să iei decizii. Vor să tragă de timp, cred că au probleme cu mulţi parlamentari care au început să înţeleagă„.
Citeşte şi Antonescu: Votez împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că în cadrul USL l-a întrebat pe Victor Ponta dacă nu doreşte să retragă proiectul privind Roşia Montană şi apoi să-l asume în termenii Guvernului, dacă este convins de utilitatea şi necesitatea acestuia, precizând că premierul „nu a fost favorabil” variantei.
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, după întâlnirea cu Victor Ponta, că PSD a convenit să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roşia Montană şi retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul de lege.
Citeşte şi Minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană nu renunţă la protest