Pentru a-şi motiva cererea de a părăsi închisoarea el a argumentat, printre altele, că ar trebui să fie la faţa locului când se vor împărţii ajutoarele, informează România TV.
Gigi Becali a depus o cerere vineri în temeiul legii 275 din 2006, care prevede ca în caz de calamitate deţinuţii din penitenciarul Jilava să participe ca voluntari acolo unde va fi nevoie. Şansele ca Gigi Becali să ajungă să dea o mână de ajutor celor care au fost afectaţi de inundaţiile din ultimile zile sunt minime.
„Are şanse spre zero ca cererea să îi fie aprobată. Numai într-o situaţie de excepţie i-ar putea fi aprobată cererea de excepţie, ceea ce nu este cazul. Calamitatea nu este atât de mare”, a spus Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.
În cerere, Gigi Becali solicită să fie însoţiţi de încă câţiva deţinuţi, printre care şi fostul procuror Maximilian Bălăşescu.
În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.
Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.