„În urma discuţiilor pe care le-am purtat, protestatarii au acceptat că nu au dreptate şi şi-au reluat activitatea. Cei din tura a doua au şi ieşit pe traseu şi au spus că la fel vor face şi cei din celelalte ture”, a declarat Ovidiu Tănase, directorul RATC.
El a precizat că mai există angajaţi care nu sunt de acord cu încetarea grevei, însă „dacă Tribunalul decide mâine (miercuri – n.r.) că greva este ilegală, iar ei vor continua, li se vor desface contractele de muncă”.
Potrivit directorului RATC, chiar dacă au fost de acord cu încetarea grevei, protestatarii vor trebui să acopere toate pierderile înregistrate de regie în cele două zile de grevă.
„Vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. Toţi cei care au protestat şi nu au ieşit pe traseu, vor trebui să acopere pierderile înregistrate de regie”, a afirmat Ovidiu Tănase.
El a mai spus că nu poate să mărească salariile angajaţilor pentru că nu-i permite legea, societatea fiind în acest moment pe pierdere.
„Salariile nu pot să le cresc pentru că nu-mi dă voie legea. Anul trecut am fost în pierdere şi nu pe profit. În momentul în care cresc veniturile, o să renegociem contractul colectiv de muncă”, a menţionat Tănase.
Toţi şoferii de pe mijloacele de transport în comun ale Regiei de Transport în Comun din Constanţa au declanşat, luni dimineaţă o grevă spontană, refuzând să mai iasă pe străzile oraşului. Ei solicitau creşterea salariilor la 2.000 de lei şi acordarea de tichete de masă şi prime de vacanţă. Şoferii RATC Constanţa au reluat greva şi marţi dimineaţă.