Din luna martie nu mai este gheaţă la patinoarului ”Mihai Flamaropol”, iar ulterior au fost oprite curentul electric şi apa, informează Agerpres.
”Salvaţi patinajul din Bucureşti” şi ”Vrem să ne antrenăm” au fost principalele lozinci afişate în faţa sediului MTS de protestatarii care au scandat: ”Vrem patinoar”.
Protestatarii au fost primiţi de Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.
Carmen Tocală a explicat că ”patinoarul este în momentul de faţă în administrarea Federaţiei Române de Hochei, care îl are în folosinţă gratuită încă din anul 2003. La federaţia de hochei vor fi alegeri. Vom aduce un patinoar de la Focşani, a fost o investiţie mai veche a ministerului. Există şi posibilitatea să aducem un patinoar de la Poiana Braşov. Copiii au promisiunea că vor avea un patinoar. Suprafaţa de la Flamaropol va fi deschisă imediat ce va fi preluată de Ministerul Tineretului şi Sportului. În continuare, trebuie să fie acordată Primăriei din Bucureşti”.
Secretarul de stat a precizat că trebuie plătite 1.200.000 lei restanţe pentru utilităţi.
Carmen Tocală a cerut cluburilor de patinaj şi de hochei pe gheaţă să solicite sprijin prin intermediul Programului Pierre de Coubertin, pentru acordarea de burse tinerilor sportivilor.
Claudia Şlică a venit cu fata sa Cristiana, de 12 ani, campioană naţională la patinaj artistic. Foarte tânăra campioană a venit în costumul de concurs, purtând la gât trei medalii, una de aur şi două de bronz. ”Copiii premianţi la învăţătură şi sport nu au posibilitatea să se antreneze la Bucureşti”, a spus Claudia Şlică, pentru AGERPRES.
Ignatie Bartiş, a ventit cu nepotul său Alexandru, de 10 ani. Cei mici, a precizat el pentru AGERPRES, nu au posibilitatea să se pregătească pentru concursuri.
Autorităţile au promis soluţionarea acestei probleme. Dacă nu se va găsi o rezolvare, protestatarii au promis la rândul lor că vor reveni în stradă.