Interlop cu TUPEU. A fost PRINS la graniţă când voia să intre în ţară ca turist, după ce a ucis o tânără

Un ucigaş român, urmărit în toată Europa, a vrut să înşele vigilenţa autorităţilor şi să se întoarcă în ţară ca simplu turist. Iuliu Kiss, zis Paprika, a fost prins de poliţie în vama Borş, acum va merge să-şi ispăşeasca pedeapsa de 5 ani de închisoare. Paprika a fost condamnat pentru că a omorât cu maşina o tânara de 24 de ani şi a rănit grav încă două fete.
Filip Stan
18 sept. 2013, 15:36
Interlop cu TUPEU. A fost PRINS la graniţă când voia să intre în ţară ca turist, după ce a ucis o tânără

Iuliu Kiss, interlopul cunoscut sub numele de Paprika, a ajuns pe mâna poliţiei marţi seara, în timp ce încerca să intre în ţară prin vama Borş, după ce în urmă cu un an, cu doar câteva minute înainte de pronunţarea sentinţei în care era condamnat la 5 ani de închisoare, a reuşit să fugă din ţară.

În iulie 2011, interlopul Paprika, în vârstă de 37 de ani, se afla la volanul unui bolid de lux de lux, sub influenţa băuturilor alcoolice, iar într-o intersecţie nu a acordat prioritate şi a intrat în plin într-o altă maşină în care se aflau două gemene în vârstă de 24 de ani şi verişoara acestora, de 25 de ani. Una dintre gemene a murit pe loc, în timp ce celelalte două fete au avut nevoie de îngrijiri medicale o perioadă destul de lung.

Potrivit Mediafax, Judecătoria Oradea a pronunţat, în 16 decembrie 2011, sentinţa în procesul intentat lui Iuliu Kiss pentru ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală gravă din culpă, în urma accidentului. Judecătorul a dispus condamnarea lui Kiss la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare şi obligarea acestuia, în solidar cu firma de asigurare, la plata unor despăgubiri morale în valoare de 360.000 de euro către familiile victimelor.

Din suma respectivă, părinţii Adrianei Jurcan, tânăra decedată, urmau să primească despăgubiri morale în valoare de 100.000 de euro, sora acesteia, Anca, cea care a supravieţuit accidentului, urma să beneficieze de 150.000 de euro, iar cea de-a treia victimă, Mihaela Jurcan, verişoara fetelor, de 50.000 de euro.Totodată, instanţa a dispus acordarea unor despăgubiri morale şi pentru fratele gemenelor, Călin, în valoare de 40.000 de euro, dar şi pentru prietenul tinerei moarte, Călin Buz, de 20.000 de euro. Sentinţa nu a fost definitivă, fiind atacată cu recurs atât de apărătorul lui Kiss, cât şi de familiile victimelor.

În ianuarie 2012, Curtea de Apel Oradea a admis cererea bărbatului, de eliberare din arest pe cauţiune, stabilind valoarea acesteia la 55.000 de lei, fiind una dintre cele mai mari cauţiuni dispuse de o instanţă din Bihor. Ulterior, la solicitarea rudelor victimelor, procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Cluj, care în iunie 2012 l-a condamnat pe Iuliu Kiss, prin sentinţă definitivă şi executorie, la cinci ani de închisoare pentru accidentul provocat.

De asemenea, pe latura civilă, Curtea de Apel Cluj „a luat act de tranzacţia încheiată de părţile civile şi asigurătorul în cauză, tranzacţie în baza căreia au fost achitate despăgubirile civile”. Astfel, despăgubirile civile solicitate au fost plătite de firma de asigurări.

Poliţiştii trimişi însă să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei în cazul lui Kiss nu l-au găsit pe acesta, astfel că bărbatul a fost dat în urmărire naţională, iar Judecătoria Oradea a emis pe numele acestuia un mandat european de arestare.

În momentul de faţă, Iuliu Kiss se află în arestul IPJ Bihor, el urmând să fie transferat la Penitenciarul din Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc mai mult pentru export. Statul îți dă bani mulți pentru fiecare exemplar în parte, dar carnea ajunge pe mesele străinilor
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Otrava din farfurie. Testele cu care sunt înșelați românii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Amendă de 5.000 de lei sau chiar trei luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
4 din 10 cazuri de cancer pot fi prevenite, arată un nou studiu
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'