Premierul Victor Ponta a împlinit vineri 41 de ani. Vezi ce mesaj i-a transmis soţia lui, Daciana

Victor Ponta a împlinit vineri 41 de ani. La acestă vârstă, are cu ce se mândri: e cel mai tânar premier din istoria României. Prima persoană dragă care i-a urat premierului "La mulţi ani!" a fost chiar soţia sa, Daciana Sârbu.
Romania TV
20 sept. 2013, 07:47
Premierul Victor Ponta a împlinit vineri 41 de ani. Vezi ce mesaj i-a transmis soţia lui, Daciana

Daciana Sârbu i-a urat „la mulţi ani” pe Facebook soţului ei. Europarlamentarul a postat pe reţeaua de socializare o fotografie în care apare alături de premier şi de cei doi copii, Andrei şi Irina.

Citeşte şi: Cadou INEDIT pentru Ponta, din partea premierului turc. Vezi ce SURPRIZĂ i-a făcut Erdogan de ziua lui

Cei patru zâmbesc relaxaţi, în vacanţă. Alături de fotografie, Daciana Sârbu a postat un mesaj simplu: „La mulţi ani!”. În mai puţin de 20 de minute, urarea Dacianei a adunat aproape 300 de likeuri pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea îi urează lui Ponta să aibă un al treilea copil: Să nu uite că există viaţă în afara politicii

Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) şi co-preşedinte al Uniunii Social-Liberale (USL), s-a născut la 20 septembrie 1972, la Bucureşti. Este absolvent al Liceului „Ion Neculce” din Bucureşti (1991) şi licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1995).

A absolvit cursul de pregătire în domeniul combaterii infracţiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation), în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Bucureşti (oct. 1998); seminarul internaţional cu tema ‘Companiile Offshore’ Banca Naţională a Greciei, Atena (febr. 1999); a efectuat un stagiu de trei luni (dec. 2000 – feb. 2001) la Procuratura Naţională Anti-Mafia – Roma, Italia; stagiu de pregătire în domeniul infracţiunilor financiar – bancare şi informatice, Departamentul Trezoreriei al SUA, Washington D.C. (mar. 2001); cursuri la Şcoala de Drept Penal Internaţional organizate de ELSA (Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept) şi Universitatea Bucureşti (dec. 2001); stagiu de pregătire în domeniul luptei anti-fraudă OLAF (Oficiul European Anti-Fraudă), Bruxelles, Belgia (iul. 2002); cursant al „Summer Programme in History, Politics and Society” Exeter College, Universitatea Oxford, Marea Britanie (iul. – aug. 2004).

A fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria sector 1 (1995-1998); procuror – Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică, specializat în domeniul infracţiunilor economico – financiare, Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie
(1998-2001); procuror şi coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor (2000-2001).

Este membru în Consiliul Naţional al PSD (din 12 octombrie 2002), în Biroul Executiv Central al PSD (din 9 noiembrie 2002). A fost preşedinte al Consiliului Naţional Interimar al Tineretului Social Democrat (iulie-noiembrie 2002). A fost preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD) (9 noiembrie 2002-18 noiembrie 2006). A fost vicepreşedintele ECOSY (European Community Organization of Socialist Youth) (2005-2007).

A ocupat funcţia de vicepreşedinte PSD din 10 decembrie 2006 şi până la 20 februarie 2010.

La 18 februarie 2010, Victor Ponta şi-a depus candidatura la conducerea PSD. Acesta a câştigat preşedinţia PSD, la alegerile din cadrul Congresului Extraordinar al partidului din 20 februarie 2010, cu 856 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Mircea Geoană, a obţinut 781 de voturi.

Din 5 februarie 2011, Victor Ponta este co-preşedinte al Uniunii Social Liberale. La 30 august 2012 a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste.

A fost reales preşedinte al PSD în cadrul Congresului din 20 aprilie 2013.

În decembrie 2004, a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 20 Gorj, pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR, mandat reînnoit la 30 noiembrie 2008 din partea Alianţei Politice PSD+PC, când a obţinut peste 50% din voturile valabil exprimate.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 a câştigat colegiul uninominal nr. 6 din Gorj, cu 18.709 voturi, obţinând un nou mandat de deputat. Este membru în Comisia pentru afaceri europene.

La 18 decembrie 2008, Comitetul Executiv Naţional al PSD l-a propus pe Victor Ponta pentru ocuparea portofoliului de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Boc.  Victor Ponta a ocupat portofoliul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul până la 1 octombrie 2009, când miniştrii social-democraţi au demisionat din Guvernul de coaliţie cu PDL, după ce Dan Nica a fost revocat din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei şi Internelor.

În urma căderii Guvernului Ungureanu (9 feb.-7 mai 2012), rezultat al adoptării moţiunii de cenzură a USL, la 27 aprilie 2012, Victor Ponta a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu drept candidat la funcţia de prim-ministru. La 7 mai 2012, a primit votul de învestitură al Parlamentului. La 17 decembrie 2012, preşedintele României, Traian Băsescu, l-a desemnat premier, fiind învestit în funcţie la 21 decembrie 2012.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!