Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM pe discursul lui Vadim din Parlamentul European

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va sesiza Inspecţia Judiciară pentru efectuarea unor verificări în legătură cu afirmaţiile făcute de Corneliu Vadim Tudor la 9 septembrie, în Parlamentul European, în legătură cu eliberarea lui Gigi Becali din penitenciar.
Romania TV
20 sept. 2013, 16:18
Inspecţia Judiciară, sesizată de CSM pe discursul lui Vadim din Parlamentul European

Decizia a fost luată în şedinţa Plenului CSM de joi. „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării verificărilor prevăzute de art. 74 alin.(1) lit.g) din Legea nr.317/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în legătură cu aspectele din materialul transmis de Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media– referitoare la afirmaţiile domnului Corneliu Vadim Tudor, membru în Parlamentul European, susţinute la data de 9 septembrie 2013 în Parlamentul European„, se precizează pe site-ul CSM.

Conform prevederilor menţionate, inspectorii judiciari trebuie să efectueze verificările dispuse de Plenul CSM pentru soluţionarea cererilor privind apărarea reputaţiei profesionale şi a independenţei judecătorilor.

În 9 septembrie, Corneliu Vadim Tudor a susţinut în Parlamentul European că Gigi Becali este închis pe nedrept. „Europa îl cunoaşte pe fostul nostru coleg George Becali mai mult în calitatea sa de patron al celebrei echipe de fotbal Steaua Bucureşti. Ei, bine, acest om a fost arestat şi condamnat, în mod samavolnic, în nişte dosare inventate! De ce? Foarte simplu: cineva a vrut să pună mîna, în scop electoral, pe echipa Steaua! (…) Dar sufletul şi finanţatorul Stelei e în temniţă, complet nevinovat, el fiind împiedicat să se ocupe de această campanie! Iată unul dintre motivele pentru care Justiţia din România e „oaia neagră” a Europei”, a spus Corneliu Vadim Tudor, în Aula de la Strasbourg.

Cu acelaşi prilej, Vadim Tudor a cerut eliberarea lui Gigi Becali. „Trag un semnal de alarmă şi vă rog să vă implicaţi în eliberarea fostului nostru coleg, care a ajutat multe biserici creştine şi numeroşi oameni săraci. El e tatăl a 3 adolescente şi are o mamă în vîrstă de 85 de ani. Tratamentul care i se aplică în închisoare e sub-uman. Ce ruşine! Free George Becali!”, a mai spus europarlamentarul.

În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Becali a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti, recursul urmând să fie judecat la 1 octombrie. Decizia a fost atacată cu recurs şi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsă de un an, pe motiv că Becali a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional.

În 19 iunie, cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de închisoare din dosarul schimbului de terenuri cu MApN a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti. Hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 14 august, a respins recursul formulat de finanţatorul Stelei.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în maioneza de casă pentru a-i da cel mai bun gust. Un simplu ingredient îi dă o savoare de care nu te mai saturi
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Ce nu ai voie să pui pe scara blocului
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu ar putea fi următorul președinte al României! Iată de ce
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Escrocherie sinistră: avocați vânători de accidente. Victimele, stoarse de bani
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Tatăl lui Cătălin Măruță, internat la Institutul Matei Balș din Capitală! A fost depistat pozitiv cu COVID-19/ EXCLUSIV
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Detaliul incredibil observat la priveghiul legendarului Nicu Covaci. Ce este desenat chiar pe sicriu
Capital.ro
Ordinul care intră în vigoare în România! Proprietarii de locuințe, obligați să obțină certificatul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
A fost prins Diavolul, cel mai căutat fugar! Lucra ca polițist când a comis teribila crimă
substantial.ro
Avertizare nowcasting de cod portocaliu de furtuni pentru București și județul Ilfov
MediaFlux
PENSIONARII care vor pierde BANI de la 1 septembrie LA RECALCULARE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!